rss      tw      fb
Keres

Orbán Viktor újévi köszöntője a faceboook-on

Azt kívánom, hogy a 2012-es év mindannyiunk számára a remény éve legyen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a facebook közösségi oldalon szombaton este közzétett újévi köszöntőjében.

Megalakították a Tiszta Kezek Mozgalmát a tüntetők

A Tiszta Kezek Mozgalmának megalapítását jelentette be a Televíziós és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnöke szombaton a Kossuth Lajos téren tartott demonstráción. Nagy Navarro Balázs közölte: abbahagyja a Szávuly Aranka újságíróval együtt folytatott éhségsztrájkját; helyüket mások veszik át.

Fidesz: Szanyi Tibor kizárólag a gyűlöletkeltéssel van elfoglalva

A Fidesz szóvivője szerint Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő és társai kizárólag botrány- és gyűlöletkeltéssel vannak elfoglalva. Selmeczi Gabriella szombaton, az MTI-nek küldött közleményében azt írta, ennek a hangnak továbbra sincs helye a magyar demokráciában.

Meghalt a férfi, aki szíven szúrta magát a veszprémi nyugdíjbiztosítónál

A veszprémi kórházban szombaton meghalt az a zirci férfi, aki a december közepén a veszprémi nyugdíjbiztosítási igazgatóság ügyfélszolgálatán szíven szúrta magát - erősítette meg az MTI értesülését a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Lapszemle: Lázár: 2012 júniusára ebben az országban minden megváltozik

2012 júniusára ebben az országban minden megváltozik. Utána következik egy konszolidációs, nyugodtabb időszak - mondta Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője a Délmagyarországnak karácsony előtt adott, a napilap szombati számában megjelent interjúban.

Elhunyt Garas Dezső - a művész portréja

Hetvenhét éves korában, hosszan tartó betegség után pénteken elhunyt Garas Dezső Kossuth-és Jászai-díjas színész, kiváló művész, a Nemzet Színésze, a Nemzeti Színház társulatának tagja. Az MTVA-Sajtóadatbank portréja.

Az MSZP a hétfői demonstráción való részvételre buzdít

A január 2-ra tervezett Operaház előtti tüntetésen való részvételre buzdította az embereket Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja, a demokratikus erőket pedig az „orbáni diktatúra elsöprésében” való összefogásra hívta fel szombati sajtótájékoztatóján.

A BKV újabb nyolc járatán vezeti be az első ajtós felszállást

A BKV újabb nyolc járatán vezeti be az első ajtós felszállást január 2-ától. Az utasok így hétfőtől már a 13-as, 13A, 39-es, 40E, 113-as, 113A, 188E és 191-es járatokon is találkozhatnak az új rendszerrel - közölte a cég szombaton közleményben az MTI-vel.

Elhunyt Garas Dezső, a Nemzet Színésze

Hetvenhét éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Garas Dezső Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, a Nemzeti Színház társulatának tagja szombaton - közölte a színész családja és a Nemzeti Színház az MTI-vel.

Jogszabályváltozások - Módosulnak a csőd- és felszámolási szabályok

A vagyontalan és alkalmazottak nélküli cégek csődeljárás nélkül, kényszertörléssel legyenek kivezethetők a piacról, a reorganizációt célzó csődeljárás kerüljön előtérbe a felszámolással szemben - egyebek mellett ezeket tartalmazzák a csőd- és felszámolási eljárásokról szóló törvény január 1-től hatályos módosításai.

A NAV közzétette a januárban elszámolható üzemanyagárakat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban januárban alkalmazható üzemanyagárakat.

OGY - Ismét vagyonnyilatkozatot kell tenniük a képviselőknek

Jövő év január 31-ig kell nyilatkozniuk az országgyűlési képviselőknek a 2011. december 31-ei állapotnak megfelelő vagyoni, jövedelmi és gazdasági érdekeltségi helyzetükről. A honatya a saját vagyonnyilatkozatához csatolni köteles a vele közös háztartásban élő házastársának vagy élettársának, valamint gyermekének a nyilatkozatát.

Lapszemle: Nem lesz tömeges kilakoltatás jövőre

Nem kell attól tartani, hogy jövőre tömegek kerülnek az utcára - mondta a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke a Magyar Nemzetnek.

Lapszemle: Nincs pénz jogtiszta szoftverre

Nagyjából 450 ezer számítógépen válik jogellenessé 2012 márciusától a Microsoft-termékek használata a kormány döntése nyomán, a kabinet ugyanis nem ad pénzt a tíz éve használt szoftverek bérlésére - írja szombati számában a Népszabadság.

Változnak a BKV-nál a szakaszhatárok

Január elejével, holnaptól változnak a BKV-jegyek és -bérletek esetében az érvényességi határok, az árak azonban a Fővárosi Közgyűlés határozatának értelmében nem módosulnak.

Mehrli Péter MAISZ-elnök: válságos évet zárt az ingatlanpiac

A lakáspiac forgalma közel harmadára esett a válság előttihez képest, iroda- és logisztikai fejlesztés szinte alig indul, mivel ezen a piacon amúgy is magas a kihasználatlansági ráta - mondta Mehrli Péter, a Magyar Ingatlanszövetség (MAISZ) elnöke az MTI-nek.

Az előfizetők 20 százalékának van okostelefonja

Már minden ötödik magyar előfizető okostelefont használ, a legtudatosabban a huszon-, és harmincévesek, akik ki is próbálják a legújabb applikációkat és technológiákat, a felhasználók többsége igénybe vesz valamilyen clouding, felhő alapú technológiát is, bár ezzel kevesen vannak tisztában.

Kisbenedek Péter: az államnak is megérné a hosszú távú megtakarítások támogatása

A különféle hosszú távú megtakarítások támogatását egységesítenie kellene az államnak Kisbenedek Péter szerint. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnöke az MTI-nek adott év végi interjúban kifejtette: fontos lenne, hogy a támogatás ne szűk társadalmi körben elérhető adókedvezmény, hanem pénztámogatás legyen, amely ehhez mérve sokkal nagyobb magánforrást vonzana magához, a megtakarításokból vásárolt államkötvények pedig csökkentenék az állam adósságszolgálati kiadásait.

Lapszemle: Jövőre 83 ezren eváznak

Jövőre 83 ezren adóznak majd az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) szabályai szerint - tudta meg a Magyar Nemzet a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV).

Lapszemle: Kétszeresére nőhet a Gripenek futamideje

December 20-án lezárultak a Gripen vadászgépek lízingjének módosításáról szóló szakértői tárgyalások, ennek nyomán kétszeresére nőhet a futamidő, és jelentősen csökkenhet a Honvédelmi Minisztérium (HM) költségvetését terhelő éves részletek nagysága a Magyar Nemzet információi szerint.