rss      tw      fb
Keres

Minimális helyesbítésNem oly régen, nagyjából egy hónapja, annak a véleményemnek adtam hangot, hogy – különféle megnyilvánulásai alapján – az alternatív párt neve bizonyára így értendő: „Lehet Más a Pökhendiség”. Az említett megnyilatkozások között első helyen említettem, hogy a párt vezetője, ha már visszavonni – állítása szerint – nem is tudja a volt szocialista miniszterelnök elleni régi följelentését, legalább annyit mondhatna: sajnálja, hogy annakidején megtette.

Nos, az illető úr azóta mondott ilyesmit egy televíziós beszélgetésben. Mint kifejezte magát, álmukban nem jutott volna eszükbe akkor (a szocialisták ugyebár kormányon, a populisták meg ellenzékben voltak), hogy az ügyészség majd 3 év múlva (most, amikor a szerepek megcserélődtek, s javában folyik az igazságszolgáltatás gleichschaltolása), egyszercsak elkezdi lengetni a bilincseket. Az ő céljuk, jelentette ki, semmiképp nem ez volt a följelentéssel.

Méltányolom ezt a megnyilatkozást, bár csak egy részkérdésre (fontos részkérdésre) vonatkozik. Minimális helyesbítés, de jó irányú helyesbítés. És ha az ő helyesbítésük nagyobb lett volna, az én méltánylásom is tovább tartott volna.

(Lendvai L. Ferenc)