rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. szeptember 1.


Bolgár György kérdései a 2011. szeptember elsejei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy mától személyre szóló alaptörvényt igényelhetünk a polgármesteri hivatalokban, a körjegyzőségeken vagy a kormányablakoknál. Mégpedig a mindenütt viharos gyorsasággal létrehozott „alaptörvény asztalánál”, amelyet a hivatalokban egy-egy kijelölt embernek gondoznia és az államtitkári leirat szerint szolgálnia kell. A dolgozó népet szolgáljuk?

Másik témánk, hogy újabb megfigyelési ügy van készülőben. A ma megjelent Heti Válasz szerint Orbán Viktor és családja, valamint Kövér László is titkosszolgálati lehallgatási célpont lehetett az elmúlt években. Egyszer nem jött be, majd másodszorra be fog?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az ismert százmilliárdos nagyvállalkozó, Demján Sándor állást foglalt a szolidaritási adó bevezetése mellett. Amiről először a kereszténydemokrata Pálffy István képviselő beszélt ebben a műsorban, de aztán visszakozott. Demján szerint ha bajban van a költségvetés, akkor be kell szállni.

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Chiochips német gyártója visszalépett magyarországi beruházási tervétől a most életbe lépett chipsadó miatt. Az adóból több, a beruházásból kevesebb lesz?

És végül beszéljük meg, hogy jelentős béremelést helyez kilátásba a kormány által elfogadott közoktatási koncepció a pedagógusoknak. Bár nem tudni, hogy mi lesz az eddigi pótlékokkal. Nesze valami, fogd meg jól? És az a valami miből lesz? Megszorításból?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!