rss      tw      fb
Keres

Lehűteni és megitatni!

Egy tegnapi koncerten minden értelem nélkül, agresszíven belém légkondicionáltak egy arcüreggyulladást. De, mint tudjuk, minden krízisnek van haszna, így ennek is lett. Kalmopyrinezéseim közben ugyanis rájöttem, hogyan lehet megoldani a náci egyenruhák eltüntetését a Parlament ülésterméből.

Ez az öltözék, ugyebár, vékony, fehér ingből, valamint nem túl vastag mellényből áll.

El kell menni a műszaki igazgatóhoz, és meg kell beszélni vele, hogy már az első ülésnap előtti este légkondicionáló útján szíveskedjék elkezdeni lehűteni az üléstermet, és meg se álljon mondjuk tizenkét fokig. Ha annál melegebb marad a hőmérséklet, búcsút mondhat az állásának. A székekre pedig kérünk szépen minden egyes megjelent számára pártsemleges színű – mondjuk mélybordó – bélelt, meleg köpenyeket, szép, fehér sálakkal odakészíteni.

Két választása lehet mindegyik náci egyenruhásnak: vagy fölveszi magára a köpenyt, és ezzel lemond az egyenruha mutogatásáról, vagy meghozza az általa oly sokat emlegetett áldozatot, és lemond az egészségéről.

Ha engem kérdeznek, most is szívesen eltekintek, mint mindig, minden olyan áldozattól, amelynek egyébként is a beteges magamutogatás és infantilis azonosulás a mozgatórugója. Ezért tőlük sem várom, hogy tüdőgyulladást kapjanak egy olyan formaság miatt, mint amilyen az egyenruha, ráadásul a náci. Jobban szeretném, ha megalkudnának a köpenyekkel, és megtapasztalnák, hogy veszíteni is lehet – nem halnak bele.

Ha pedig még a köpeny mellé sok kis narancsságra bögrét is odakészítenének, gőzölgő, forró kamillateával, azzal felidézhetnék a rendszerváltás utáni első ülésnapot, amelyen az akkor még szeretetre méltó fideszesek mindenkit egy messzire virító naranccsal vártak. Ha most megrendelnék a sok bögrét, esküszöm, hajlandó lennék legalább tíz percig jót is gondolni róluk.

Listen To Your Heart és kapcsold be a hűtést – garantált lesz a hatás. Odakint ugyanis ettől sokkal melegebb lesz: amellett, hogy elkerüljük a saját rádermedésünket a képernyőre a náci panoptikum láttán, végre röhöghetünk egy jót a nagy bordóságon. Másnaptól úgyis megint a nagy rakás barnára fogunk rádermedni.

(Lévai Júlia)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!