rss      tw      fb
Keres

2002. január 19. – MSZP-válogatás jobboldali közszereplők nyomdafestéktűrő mondataiból

8 éve, ezen a napon…


…Csurka István a következő mondatot mondta a MIÉP X. Országos Gyűlésén:

"A hatalmukat féltő nemzetellenes erők már nem egyszerűen a kormányhatalomért küzdenek a kormány és a nemzeti pártok ellen, hanem nemzeti, sőt keresztény jelszavakat is bevetve, és látszólag erre az oldalra tartozó aljas embereket felhasználva magát a nemzetet és a nemzeti összetartozást és a kultúrát támadják."

További gyöngyszemek (sajnos az MSZP honlapján az alább közölt és a pártnak tulajdonított összeállítás már nem található meg, így az Index fórumáról, a Hetek című lapból vettem át az idézeteket, illetve saját gyűjtésemből származnak):


Áder János

2002. február 15.
MTI
„Áder János szerint az utóbbi időkben megszaporodott Fidesz-politikusok elleni aljas támadások összehangoltak, és mögöttük az MSZP-t kell keresni. Áder János kijelentette: beindult az MSZP ’furkósbot-kampánya’. Egyértelmű, hogy az MSZP egy összehangolt, a félelemkeltésen alapuló lejáratókampányt szervezett. A felsorolt támadások egyike sem közvetlenül a szocialistáktól származik ugyan, de Áder szerint elég feltenni a kérdést: ’Kinek áll ez érdekében?’ - ennél több bizonyítékra nincs is szükség.”


Bayer Zsolt:

2001. november 9.
Sajtóklub pénteken (Magyar ATV)
"Horn Gyula egy büdös bunkó. Egy utolsó büdös bunkó, ha úgy tetszik egy angyalföldi proli. A szomorú az, hogy ebben az országban egy szabad választáson tudott nyerni ez a büdös bunkó, ez a baj."
"Ezek a rohadt gyilkos gazemberek, ezek a mocsadék, utolsó állatok most megpróbálják átretusálni 56'-ot egy ilyen szocialista forradalommá."
"Nem megsértődni kell, hanem elmenni a büdös francba örökre, és nagyon örülni, hogy nem lógunk a lámpavason."


Bencsik András:

2001. november 9.
Sajtóklub pénteken (Magyar ATV)
"Kovács Lászlónak és Horn Gyulának igenis cipelnie kell az MSZMP összes bűneit, mert ha vállalta a jogutódlást (hivatkozva egy AB határozatra), akkor viselnie kell erkölcsi terheit is. És minden olyan fiatal MSZMP (?) tagnak, aki önként most (?) lépett be a pártba, noha nem is élt 56'-ban, tudomásul kell vennie, hogy amint ha volna egy náci párt, annak is viselnie kéne, ők ez alól nem bújhatnak ki (…) oda kerülnek a dolgok, ahová valók."
"Egy büdös bunkó újra aktivizálja magát. Az MSZP a jelek szerint annyira fél, hogy egy kicsit leépült politikai személyiséget is elindít. Isten óvja meg Magyarországot!"

2001. december 14.
Sajtóklub pénteken (Magyar ATV)
"Az MSZP mindennapos, permanens létezésével állít mementót a terrornak, lévén jogutódja a terror pártjának."


Csurka István

2002. január 19.
MIÉP X. Országos Gyűlés
"A hatalmukat féltő nemzetellenes erők már nem egyszerűen a kormányhatalomért küzdenek a kormány és a nemzeti pártok ellen, hanem nemzeti, sőt keresztény jelszavakat is bevetve, és látszólag erre az oldalra tartozó aljas embereket felhasználva magát a nemzetet és a nemzeti összetartozást és a kultúrát támadják."

2002. február 7.
Magyar Hírlap
"Az MSZP és az SZDSZ a hazaárulás útjára lépett. Nagyon rossz néven venném a miniszterelnök úrtól, ha bocsánatot kérne. Miért kellene a hazaárulók lehazaárulózásáért bocsánatot kérni."
2002. február 15.
Magyar Hírlap
"Ez most már harc, nem választási kampány, a magyarellenesek és a magyarok viadala."

2002. február 18.
Népszava
"Vörös baseballütővel, az MSZP új erőszakjelvényével verték meg Oláh Jánost, angyalföldi képviselőjelöltünket, és ez azt igazolja, hogy az alvilág beköltözött a politikába."


FIDESZ-MPP frakció:
2002. január 11.
MTI
"Az MSZP ismét szembe fordult Európával; a Magyar Szocialista Párt mára odáig jutott, hogy hadban áll nemcsak a magyar kormánnyal, hanem Európa több vezető politikusával, az Európa Tanáccsal, a határon túli magyar szervezetekkel, saját korábbi álláspontjával, valamint saját, a nemzet iránt elkötelezettséget érző tisztességes tagjaival és a nemzetben gondolkodó minden emberrel."


Kövér László:

2002. január 11.
MTI
"A két párt (MSZP-SZDSZ) napról napra hazugságot hazugságra halmoz, és ez felér egy lelki Trianonnal."

2002. február 9.
Népszabadság (Nagykanizsa)
"Megkövetem az MSZP politikusait, akiknek a parlamentben azt mondtam, hogy hazaárulók, ugyanis akkor pontatlanul fogalmaztam: valójában hazaáruló csak az lehet, akinek van hazája."

2002. február 13.
MTI (Veszprém)
"Ha a múltat nem is lehet ’végképp eltörölni’, akkor legalább a jövőből töröljük ki őket." "Konszolidáció akkor lesz az országban, ha valamennyien elfogynak azon az oldalon, akiknek nincs helyük a demokratikus közéletben, kezdve Keleti Györggyel, folytatva Horn Gyulával, s befejezve Kovács Lászlóval, Lendvai Ildikóval és Medgyessy Péterrel."
"Ha veszítenek, akkor a Kovács László-, Horn Gyula-, Nagy Sándor-féle csapat oda kerül egyszer s mindenkorra a történelem rossz emlékei közé."
"Unalmas és ízléstelen, hogy a volt állampárt fenntartói és haszonélvezői oktatnak ki bennünket tizenkét éve politikai kultúrából és demokráciából. Leszokhatnának már erről, ha megtettük nekik azt a szívességet 1990-ben, hogy nem takarítottuk ki őket jogi eszközökkel a közéletből, amint azt például megtették Csehországban."

2002. február 16.
Fidesz-MPP XIV. kongresszus
"Ezen a kongresszuson a továbbiakban strigákról s egyéb ártó lényekről, honkupecekről és szellemi hajléktalanokról szó ne essék. Nem azért, mert ilyenek nincsenek, hanem azért, mert napjaik meg vannak számlálva. Erejük fogytán, s éppen arról kell ennek a kongresszusnak ma szólnia, hogy miként hagyhatjuk magunk mögött végleg azt a kort, amikor ők uralták az életünket."


Orbán Viktor:

2002. február 6.
Magyar Rádió
"Egyes ellenzéki erők a hatalomba való visszakapaszkodást fontosabbnak ítélik az ország közös, nagy ügyeinél és érdekeinél."
"Csak nálunk fordul elő az, hogy az ellenzék, annak is az MSZP-s, SZDSZ-es része tűz alá veszi a kormányt, hátba támadja, miközben annak Brüsszellel kellene okosan, ügyesen, célravezetően tárgyalnia. A magyar kormánynak nem lehetetlen, de nehéz lesz úgy sikeresen tárgyalnia Brüsszelben, hogy közben a hátában egy ilyen ellenzék - Magyarország minden polgárának érdeke ellenében - dolgozik."


Pokorni Zoltán:

2002. január 17.
Fidesz-MPP Országos Választmány
"A Fidesz - Magyar Polgári Párt a bizalmat, a jövőbe vetett hitet, az összefogásra való hajlamot állítja szembe a szocialisták cinikusságával, félelemkeltésével és gyűlöletbeszédével"

2002. január 28.
MTI
"Tagadásból, nemekből nem lehet jövőt építeni. A legnagyobb ellenzéki párt félelmében lejárató-kampányt folytat és megfosztja az embereket a racionális választás lehetőségétől. Veszélyes stílust használ az MSZP, amivel sok embert elfordít a közügyektől"

2002. január 31.
MTI
"Nem is ez a hamis állítás az, ami megszólalásra késztet, hanem az, hogy a rendszerváltozás óta munkáját végző három kormány törekvése, szinte valamennyi parlamenti párt politikai konszenzusa, sok száz kiváló szakértő és sok millió magyar ember munkája áll amögött, amit most Medgyessy Péter semmibe vett. Nem jó, ha Medgyessy Péter miniszterelnök-jelölt kampánya során több millió magyar ember teljesítményét veszi semmibe. Erre a teljesítményre, ami a csatlakozásra váró országok közül kiemeli Magyarországot, minden magyar ember büszke lehet, akinek része volt az elmúlt tíz év eredményeiben. Nem jó az, ha a magyar emberek teljesítményén taposva kíván Medgyessy Péter visszakapaszkodni a hatalomba."

2002. február 6.
MTI
"Baj, hogy egyes ellenzéki politikusok a kulcsfontosságú EU-tárgyalások közepette önző egyéni kampányérdekeiket tartják szem előtt, s nem az összefogás parancsa diktál. Nem akarom megítélni azokat a képviselőket, akik erre - vérmérsékletüktől függően - felhívták a figyelmet"
"Arról a nyilvánvaló botrányról kívánják elterelni a figyelmet, hogy hazánk sikeres uniós csatlakozása legfontosabb évében, egy kritikus időszakban a magyar emberek tízéves erőfeszítését, közös sikerünket semmibe véve, azon taposva, egyéni kampánycéljait helyezte előtérbe Medgyessy Péter."
"Kovács László, az MSZP elnöke, Horn Gyula volt miniszterelnök és Medgyessy Péter hátba támadta a magyar polgárokat, ebben a nehéz helyzetben megtagadta a nemzet összefogásának mindenkit kötelező erkölcsi parancsát. Ez több mint hiba, ez valóban bűn, amire rá kell világítani, néven kell nevezni. Mindezt nem tudja elfedni az a szánalmas műfelháborodás, amit ma a szocialista párt politikusai színlelnek. Ha a parlamenti ülésszakból még hátralévő egyetlen ülésnapon a szocialista képviselők nem jelennek meg, azt nagyon sajnáljuk"

2002. február 16.
FIDESZ-MPP XIV. kongresszus
"Az MSZP gyakran fogalmazza meg azt, hogy azokra számít, akik kiábrándultak a polgári kormányból. Ezt én is így gondolom: az MSZP a kiábrándult emberek pártja, nekünk viszont a tenni akaró emberek pártjára kell állnunk."

2002. február 18.
Jó estét Magyarország! (TV2)
"Azt nem vagyok hajlandó elviselni, hogy gyerekeket, feleségeket, egész városokat meghurcoljanak. A határon túli egyházak képviselőit egy pornólapba beszerkesszék. Ha minket ki akar hívni az ellenzék, akkor velünk vitatkozzon. Vegye a fáradságot, és az elképzeléseinket, az eddigi eredményeinket vitassa…"


Répássy Róbert:

2002. január 17.
Fidesz-MPP Országos Választmány
"A szocialisták annyira akarják a hatalmat, hogy ennek érdekében a hazugságoktól, a félelemkeltéstől sem riadnak vissza. Ez az idegengyűlöletet juttatja az eszünkbe, a szocialisták egy platformra kerültek Haiderrel, és azzal a szélsőjobboldallal, amely félti a hazai munkahelyeket. A félelemkeltés alaptalan és káros, mert békétlenséget akarnak szítani a magyarok és a románok között."


Rogán Antal:

2002. február 13.
MTI
"Tényekkel bizonyítható, hogy a szocialisták az utóbbi négy esztendőben nem először lépnek fel a bűncselekményeket elkövetők védelmezőjeként. A szocialista képviselők ellenezték a szervezett bűnözés elleni központ felállítását, s a szocialisták jelöltje, Medgyessy Péter maga jelentette be, hogy a párt célja az adórendőrség felszámolása. Mindezt akkor tette, amikor az APEH nyomozóhivatala vizsgálatot folytat a szocialista érdekeltségű vecsési számlagyár ügyében. Bizonyára az adóhivatal munkatársainak címzett fenyegetésekkel kívánják menteni az előzetes letartóztatásban lévő Balázsi Tamást, az MSZP volt vecsési elnökét, aki az ügy kipattanásáig az MSZP országos választmányának is tagja volt és az ügy központi szereplőjét, Holánszky Pétert, aki Holánszky Bélának, a vecsési képviselő-testület MSZP-s tagjának a fia. Ebbe a sorba illeszkedik az a Népszabadságban megszellőztetett amnesztia-koncepció is, mellyel a szocialisták bizonyára a börtönök lakóit akarják megnyerni maguknak."
"A Magyar Szocialista Párt az egyszerű emberekkel szembeforduló bűnözők pártjává vált."


Szájer József:

2002. február 10.
MTI
"Magyarország jobb ellenzéket érdemelt volna. A szocialisták obstrukciós magatartásukkal, a kivonulásokkal, a napirend elfogadásának bojkottálásával többször próbálták hátráltatni a parlament működését. Az érdemi, az emberek sorsát befolyásoló jogszabályokat pedig nem támogatták."
"Az MSZP haragszik az emberekre, mert 1998-ban elvesztette hatalmi pozícióit, s ezért mindenki ellenféllé vált számára. Személyében támadják az államfőt, a kormányfőt, és megkérdőjelezik az igazságszolgáltatás függetlenségét, mostanában pedig a politikába vetett bizalmat akarják megingatni. Az MSZP rosszkedvű, és azt akarja, az emberek is azzá váljanak."
„Szájer szerint az MSZP nem szereti az országot, és saját választóit sem, mert azok nem voltak elegen ahhoz, hogy a szocialisták ne veszítsék el az 1998-as választásokat.”


És végül ismét Orbán Viktor

2002. február 16-án, a Fidesz-Magyar Polgári Párt XIV. kongresszusán
„…azt tapasztalom, hogy egyre többen érzitek úgy, hogy eleget tűrtünk az elmúlt hetekben. Úgy látom, hogy egyre többen érzitek úgy, hogy eljött a visszavágás ideje. De én azt mondom nektek: nem úgy van az. Nekünk nem az ellenfeleink által kijelölt utat, hanem a saját utunkat kell járni. Ti is tudhatjátok, hogy csak a döglött hal úszik az árral. Ne feledjétek, hogy a választási győzelem felé mutató utolsó útjelző táblára az van felírva: aki sárral dobál, területet veszít.
Igen, aki sárral dobál, területet veszít. S nemcsak a lába alól, de az emberek lelkében is. Félreismeri az embereket az, aki azt hiszi, hogy így célt lehet érni Magyarországon.”


(Összeállította: m. zs.)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!