rss      tw      fb
Keres

A Fővárosi Ítélőtábla figyelmébe

Az MTI január 22-én tette közzé a következő hírt:

Orbán Viktor jogerősen pert nyert Veres János és a Népszava ellen
A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította, hogy a szocialista Veres János és a Népszava korábbi kiadója megsértették Orbán Viktor személyiségi jogait.
2008-ban, Orbán Viktor egyik, az IMF-hitellel kapcsolatos nyilatkozatára Veres János úgy reagált, hogy "ha Orbán Viktornak lehetősége lenne rá, biztosan ellopná ezt a pénzt". A Népszava közölte a nyilatkozatot.
A bíróság most a Népszava akkori kiadóját a jogsértések abbahagyására kötelezte, illetőleg eltiltotta a további jogsértésektől.
Veres Jánost és a kiadót arra is kötelezi a jogerős ítélet, hogy közlemény formájában adjanak elégtételt Orbán Viktornak, amelyben a jogsértés elkövetése miatt sajnálkozásukat is kifejezik. Veres János és a lapkiadó ezen felül köteles 500 ezer forint kártérítés megfizetésére is, kamatokkal együtt.”

A Fővárosi Ítélőtábla figyelmébe ajánlom a pernyertes felperes alább következő, minden esetben nagy nyilvánosság előtt elhangzott jogsértéseit, kizárólag a tavalyi termésből (kérésre további bőséges adalékokkal szolgálhatok az elmúlt nyolc évből):

2009. november 9.
A Fidesz felkészült
Echo TV Napi aktuális című műsora: Obersovszky Péter beszélget Orbán Viktorral

„Fölül kell vizsgálni jó néhány olyan szerződést, amely viszi innen a pénzt az emberek zsebéből, meglopnak bennünket, hogy egész egyszerűen fogalmazzak, ez így nem maradhat.
Magyarországon kétfajta szélsőség van. Van az MSZP és a világa, itt se csak a pártról beszélek, többről beszélek, egy szociálliberális világ, amely az elmúlt nyolc évben a törvények fölé helyezte magát. Letapostatta a békés megemlékezőket 2006 október 23-án a rendőrökkel, meglop bennünket, százmilliós végkielégítéseket fizet ki, hátat fordított az embereknek. Szóval ő a törvény fölé helyezte magát. […] Tehát se a törvény fölé, se a törvényen kívül nem helyezheti magát senki. Ezért minden, ami erőszak, minden, ami fenyegetés, minden, ami durvaság elvetendő, megállítandó, kiiktatandó a magyar politikai életből.”
„…látni kell, hogy ez egy gazdasági vészhelyzetet előidéző, hazug számokra, hamis adatokra épülő, a választók becsapásának a célját szolgáló, de az ország jövőjét szolgálni nem képes költségvetés.”

2009. szeptember 11.
Az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetése
Orbán Viktor beszéde a Fidesz Országos Gyűlésén Budapesten

„Régi bölcsesség, hogy ugyanabba a folyóba nem léphetünk kétszer. Lehet, hogy kétszer nem, de háromszor biztosan. Először volt a negyven év szocialista diktatúra, ami alatt ellopták az országot. Aztán ’94-ben visszajöttek, és a privatizáció során még egyszer ellopták. Azt gondoltuk, hogy a történet ezzel véget ért. De a Gyurcsány–Bajnai-korszakban megint visszajöttek, és harmadszor is ellopták. Most már ideje, hogy egy kicsit jobban odafigyeljünk. Mert ha rajtuk múlik, akkor negyedszer is el fogják lopni. Értsük meg végre: a szocialista zseb irtózik az ürességtől.”

2009. szeptember 6.
A győztesnek nem igaza, hanem dolga van
Beszéd a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 20. születésnapján Esztergomban

„Nézzék meg a mai magyar politikát! A mai magyar politika semmi másból nem áll, mint a hatalommal való visszaélésből. Mert a győztesek, akik megnyerték a választást, úgy gondolják, hogy a győztesnek mindig igaza van. Minden törvényt vitathat, minden törvény fölé helyezheti magát. […] Mindegy, hogy milyen úton jutottál el a sikerhez. Mi abban az országépítésben vagyunk érdekeltek, ahol nem a közös zsákmányszerzés a szövetség alapja, hanem a közjó hitelének helyreállítása és annak felvirágoztatása.”

2009. július 18.
Ez a baloldal mindent elvett tőlünk
Orbán Viktor beszéde a XX. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn

„Ma már világos, hogy a magyar baloldalt is felvásárolta egy neoliberális tőkéscsoport, amely mindent elvett a magyarok közösségétől, amit hosszú-hosszú évtizedek alatt, nemcsak a rendszerváltás óta, azt megelőzően is közösen felépítettek. Ez a csoport elvette Magyarországtól, szétverte az egészségügyi rendszerét. Elvette az emberektől a nyugdíj-megtakarításokat és a nyugdíj-befektetéseket. Felszámolta a szociális és családtámogatási rendszert, odalett a közbiztonságunk. Ez a baloldal elvette tőlünk a nemzeti összetartozás élményét december ötödikén, amikor magyart uszított magyarra. Ez a baloldal elvette tőlünk, magyaroktól 2006. október 23-án a demokráciába vetett hitet, amikor békés emberekre uszították politikai megrendelésre a rendőrséget. Ez a tőkéscsoport által felvásárolt baloldal mindentől megfosztott bennünket, amit hosszú-hosszú évtizedek alatt, pártállásra való tekintet nélkül, ideológiai meggyőződésre való tekintet nélkül a magyarok Magyarországon közösen felépítettek.”

2009. június 12.
Kezeket az asztalra!
A hírTV Péntek 8 című műsorában Rákay Philip és Csermely Péter beszélget Orbán Viktorral

„Hasonlóképpen a szocialista szavazókhoz is van természetesen mondanivalóm. Tehát én értem, hogy ők ragaszkodnak ahhoz a szocialista párthoz, amit a fejükben őriznek, ahhoz a képhez, aminek semmi köze a jelenlegihez. Hát ez egy maroknyi szélhámos milliárdos pártja. Ez az MSZP.”
„Én inkább azt szeretném elérni, hogy a szocialisták minden kezüket tegyék az asztalra. Tehát, először is húzzák ki a zsebünkből. Kettő: húzzák ki az állami kincstárból, meg a privatizálandó vagyontól is el a kezekkel. Tessék föltenni a kezeket az asztalra! Ennek a szellemében írtam egy levelet az MSZP elnök asszonyának, sose tettem még ilyet, ha jól emlékszem korábban, most azonban elérkezettnek láttam az időt. Kezeket az asztalra! Lopásnak vége, privatizálásnak vége, külföldi hitelekből bankok támogatásának vége, bukott politikusok ejtőernyőztetése állami helyekre, ennek vége, Déli Áramlatról szóló cégalapítás az oroszokkal, ennek most vége! Ezeket most mind tessék abbahagyni!”
„Miért kellett egy szociáldemokrata ambíciókkal rendelkező, igaz, diktatúrában gyökerező, de mégis modern európai ambíciókkal rendelkező pártot, ha úgy tetszik: az átlagemberek vagy kisemberek, munkából élők pártját átengedni néhány szélhámos milliárdosnak?”
„…ha következő év tavaszán következik be [a kormányváltás], akkor így fogunk kinézni: egy fillér nem lesz a kasszában. Annyi pénz nem lesz a kasszában, hogy nyugdíjat, fizetést lehessen fizetni az állami alkalmazottaknak és a nyugdíjasoknak. Ha nem sikerül rávennem az üzleti élet embereit, hogy ne mutyizzanak tovább a szocialista kormánnyal privatizációban, ha nem sikerül, akkor állami vagyonból alig marad valami.”
„…az ország ma gyakorlatilag fizetésképtelen állapotban van. Ha az IMF-től nem jön be minden hónapban az a pénz, amit az IMF küld, akkor Magyarország semmilyen kötelezettségét nem tudná teljesíteni. […] Ebben a helyzetben van az ország, ne kerteljünk! Tönkretették, kivéreztették, kifosztották, legyengítették. Most ebben a helyzetben kell majd kormányozni.”
„…nem is akarok fantáziálni, hogy milyen dolog az, amikor egy kormány a saját népe ellen egy külső hatalmat használ föl, hogy lenyomjon a saját népe által elutasított javaslataiból néhányat a saját népe torkán…  Tehát ez egy sötét történet. Ugyanolyan sötét, mint ezeknek az uraknak az elmúlt hétéves kormányzása, az összes privatizációjukkal, offshore-ukkalvagyonkimentésükkel egyetemben, ezért alapos vizsgálatot igényel.”

2009. június 2.
„Kövér: a kétharmadra az MSZP-s ’brigantik’ nyakon csípése miatt van szükség
MTI

A Fidesznek azért van szüksége kétharmados többségre, hogy felfüggeszthessék az MSZP-s brigantik mentelmi jogát annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatás nyakon csíphesse őket - jelentette ki Kövér László a Heves megyei Makláron. Orbán Zalaegerszegen beszélt a ’tolvajszellemről’.”
„Azért tartunk itt, mert 1990-ben nem volt elég erőnk 45 évi gyilkosságot, pusztítást számon kérni, mondta Kövér. Ha pedig következmények nélkül lehetett akasztani és kínozni, miért gondolná ’a Gyurcsány vagy a Bajnai’, hogy számít néhány ezermilliárd’. A június 7-i választás pedig az első lépcső, hogy véget vessünk ennek.”

„Orbán Zalaegerszegen: mint Marci Hevesen
Magyarországon ’a tolvajszellem vált ideológiává’, olyan világ alakult ki, hogy ’azok az emberek, akik munkából akarnak megélni, alig, csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem boldogulnak’, míg azok, akik a jövőjüket ’inkább a spekulációra és a szélhámosságra alapozzák, azok élnek, mint Marci Hevesen’ - közölte Orbán Viktor kedden Zalaegerszegen, ahol a Fidesz az európai parlamenti (EP) választás kapcsán utcai nagygyűlést tartott.
A Fidesz-MPSZ elnöke kijelentette: ’Ez a tolvajszellem világa, amikor néhány milliárdos megkaparintja a politikai hatalmat’, elfoglalja a baloldalt, majd a baloldali értékek nevében ’úgy bánik az országgal, mint korábban saját vállalataival’. Ezek az emberek mindig is úgy gyarapodtak, hogy közben mások arra ráfizettek, miközben ők meggazdagodtak, mások tönkrementek.”

2009. május 31.
Orbán: Magyarországnak a saját lábára kell állnia
„Nem helyes, ha a magyar közpénzekért felelős emberek - miniszterelnök, pénzügyminiszter, a nemzeti bank elnöke - mindenfajta ciprusi cégeket működtetnek. Az előfordul Németországban és más államokban is, hogy ciprusi vagy egyéb adóparadicsomokba menekítik a pénzeiket gazdag emberek. De hogy aztán ezekből az emberekből miniszterelnök, pénzügyminiszter meg jegybankelnök lesz, ez a civilizációs botrány, ez csak Magyarországon fordulhat elő. Ahhoz, hogy otthon legyünk, és az ország ismét a miénk legyen, ezt a maréknyi milliárdost vissza kell szorítani oda, ahova egyébként valók.”

2009. május 2.
Elég a Gyurcsány-Bajnai-korszakból!
Orbán Viktor az európai parlamenti választási kampánynyitó nagygyűlésen Budapesten

„Mindannyian jól ismerjük az álruhás tolvaj figuráját, aki körmönfont álcákat eszel ki, hogy azoknak a bizalmába férkőzzön, akiket meg akar lopni. Ki ne emlékezne gyermekkorából az olajos hordókban lapuló negyven rablóra? Amióta világ a világ, a tolvajlás nélkülözhetetlen kellékei az álcák és az álruhák, amelyekkel a tolvajszellem leplezni próbálja magát. A tolvajszellem politikusai is időről időre álruhát váltanak. Megszoktuk már ezt az elmúlt években. Többször is álruhát váltottak: hol a jóléti rendszerváltó, hol a lendületes baloldali, hol az elszánt reformer álcájába bújt a Gyurcsány–Bajnai-korszak. Most megint átöltöztek: most éppen a válságkezelő álcát öltötték magukra. […] Már mindenki jól látja, hogy a Gyurcsány–Bajnai-kormány kudarcainak árát, az általuk okozott károkat, a saját politikai túlélésük árát akarják megfizettetni az emberekkel és az országgal.
Ez a reménytelenség kormánya és a reménytelenség politikája, ami sohasem fog kivezetni bennünket ebből az ördögi körből, hiszen ugyanazt folytatják, ami eddig volt: hazugság, trükközés, aztán a felelősség áthárítása az emberekre – újabb és újabb megszorításokkal.
[…] Most azért kellene áldozatot vállalni az országnak, hogy ők megússzák, hogy ők a pénzüknél legyenek, hogy ők megmeneküljenek a felelősségre vonástól. Hát ezért, a Gyurcsány–Bajnai-kormány megmentéséért ne vállaljon áldozatot Magyarország!
Mindaz, ami most készül, nem más, mint egy újabb támadás az ország ellen. A Gyurcsány–Bajnai-korszak és a spekulánsok újult erővel támadnak az országra. Maradék vagyonától, még meglévő erőforrásaitól is meg akarják fosztani hazánkat.”
„A tavalyi szociális népszavazásra is azt mondták, hogy értelmetlen, mi mégis eltöröltük a vizitdíjat, a kórházi napidíjat, a tandíjat, és megvédtük az országot az egészségügyi rendszer eladásától. Megálljt parancsoltunk a tolvajszellemnek, és megvédtük a magyar egészségügyet.”
„Elegem van az értelmetlen vergődésből, torkig vagyok a szélhámos üzletemberekkel, akik az adófizetés elől külföldre viszik a pénzüket, itthon pedig megszorítanak, és ráküldik az emberekre az adóhivatalt. Ott leszek, mert meg akarom védeni az országot attól, hogy még mélyebb válságba vigyék azok, akik hét év alatt tönkretették. Ott leszek, mert meggyőződésem, hogy kötelességem ott lenni, és együtt a többiekkel kimondani, hogy elég. Elég azokból, akik elherdálják a nemzet értékeit, vagyonát, akik nem értenek semmi máshoz, csak az ország eladósításához és az emberek kifosztásához. Ott leszek családapaként a gyerekeimért és a családomért is. Nekem is elegem van abból, hogy a gyerekeink jövőjét ellopja, föléli egy maréknyi szélhámos és az őket támogató, maroknyivá zsugorodott párt.
„Meg akarom találni a felelősöket, és újjá akarom építeni a hazánkat. És ehhez mindig el kell menni és leszavazni a tolvajszellemet, amikor erre lehetőségünk van.”

2009. március 15.
Teljes megújulásra van szükség
Orbán Viktor március 15-i ünnepi beszéde.

„Magyarország jelenlegi válsága politikai válság, és ezt éppen a szocialista restaurációs kísérlet okozta. A mi bajaink oka az, hogy egy olyan politikai klán uralja az országot, amelyik a régi szocialista rend történelmi és végérvényes bukásába sem tudott beletörődni. Az emberek megfélemlítése, a védelmet nyújtó független intézmények lábhoz hajlítása, az igazságszolgáltatás szétzilálása, munka és termelés helyett hitel és segély, külföldi érdekek kiszolgálása, hamisítások és hazugságok, központi diktátumok.”
„Magyarország újjászületése elmaradt. Ezért nyílt tér, ezért talált talajra, ezért kaphatott lábra, ezért tapad levakarhatatlanul életünkre bogáncsos szamárkóróként a szocialista restauráció.”
Ezen a világon kétféle ember van. Döntsétek el, ti magatok, hogy a Tegnap Rabjai, vagy a Holnap Szabadjai közé tartoztok-e”. Hallom a kormány öntudatos válaszát: „merjünk rabok lenni! Mi azonban a holnap szabadjai akarunk lenni, nem akarunk rabjai lenni sem a reménytelenségnek, sem a pénz világának, sem a hazugságoknak, sem ideológiáknak, sem idegen hatalmak birodalmi törekvéseinek.”

2009. január 16.
Magyarországért most újra küzdeni kell

Beszéd a ''Magyarország többre képes'' című konferencián Budapesten

„…ha megvizsgálnánk a szocialisták piac iráni szerelmét, akkor ott is találnánk néhány tényt, ami megjegyzést érdemel. Leginkább azt, hogy a szocialisták valójában sohasem szabad piacot akartak, hanem szabad pénzt. És a free market, meg a free money, kedves Barátaim, két teljesen különböző dolog.”

„Nem küzdelem az, amikor egy politikai elit hitelekért kuncsorog, vagy pitizik. Nem küzdelem az, amikor azt látjuk, hogy az ország vezetői pitiznek a Nemzetközi Valutaalapnak, a nemzetközi pénzvilágnak. Mindenkivel szolgálatkészek, mindenkinek gazsulálnak – már úgy értem, mindenki másnak, csak éppen a magyar emberekért és Magyarországért nem küzdenek. Az sem küzdelem, ha elveszik a nyugdíjasok nyugdíját, az alkalmazottak bérét, az iskolás gyerekek támogatását, a vállalkozások lehetőségeit, nem adják vissza a visszajáró áfát, nem fizetik ki a gazdák támogatását, bezárják a kórházakat, iskolákat, postákat, meg a vasutat. Ez nem küzdelem!”


Amennyiben a Fővárosi Ítélőtábla nem tartja magát illetékesnek abban, hogy az ország potenciális miniszterelnökének rágalmazásait, becsületsértéseit, illetve személyiségi jogsértéseit – kereset hiányában – megítélje, ajánlom valamennyi magyar választópolgár figyelmébe a fenti látleletet: döntsék el, tényleg egy olyan emberre akarják-e saját KÖZÖS ügyeik intézését bízni, aki így gondolkozik és így beszél embertársairól, még akkor is, ha azok éppen a politikai ellenfelei! Döntsék el, hogy ma Magyarországon ezt tekintik-e „keresztény” szellemiségnek! Ezt tekintik-e érvényes politikai kultúrának? Ezt tekintik-e civilizált beszédmódnak? Ezt a stílust tekintik-e érvényes mintának az embertársaikkal való érintkezésben? Ezt akarják-e hallani, nap mint nap, immár hatalmi pozícióból is? De mindenekelőtt azt döntsék el, szerintük van-e még ép felület annak az embernek a lelkében, aki ezzel a beszédmóddal akarja megnyerni a szavazóit! És azt is gondolják végig, hogy ha ebben sikeres lesz, marad-e ép felület a rá szavazók lelkében! A tét nem 500 ezer forint.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!