rss      tw      fb
Keres

Lehet más – II.

Az alternatív párt nagy megkönnyebbülésére már megszabadult konzervatív-liberális versenytársától, amelynek tevékenységét eddig jobb ügyhöz méltó buzgalommal igyekezett minden módon akadályozni, most tehát összes energiáit szocialista riválisa ellen fordíthatja. Följelentették hát őket egy választási hirdetés miatt, mely szerintük azt a látszatot kelti, mintha ők (horribile dictu!) támogatnának egy félig-meddig baloldali összefogást a jobb-populista párt kétharmados többsége ellen. (Amit egyébként – állítólag – ők sem helyeselnek.) A hirdetés ugyan egy szóval sem állította ezt, csupán az alternatív párt szlogenjének szavait használta, mivel a magyar nyelv szavai egyelőre még mindenki számára szabadon hozzáférhetők.

Különösképpen nem jelentették föl, nem sokkal korábban, a jobb-populista pártot, amelyik az alternatív párt egyik logóját használta föl egészen hasonló módon. Ó dehogy! Az alternatív párt vezetői csak a szocialisták följelentgetéséből űznek sportot (ne feledjük: a sport egészséges, ők pedig közismerten hívei az egészséges életmódnak!), nemrégiben például – némi spétreakcióval – följelentették a volt szocialista miniszterelnököt. Nagy bánatukra az ügyészség nem értett velük egyet – most valószínűleg abban bíznak, hogy a jövőben ez majd megváltozik.

Közben nagy erővel dolgoznak azon is, hogy megmutassák: ők jó emberek. Legalább olyan jók, mint az általuk a nyakunkra ültetett köztársasági elnök, akiről a saját doktrinerségüket, nagyképűségüket és álszentségüket másolják, s akit legújabb nyilatkozatuk szerint boldogan látnának a helyén további 5 évre… Így hát nekiálltak az utcán virágot ültetni, hiszen aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. De hogy szellemi virágok ültetésével is foglalkozzanak, elültettek néhány szép szóvirágot a szélsőséges jobboldali, utcai napilapba is. Nos, ugyan miről? Hát a szocialisták „trükkjeiről”! Így lesz napról-napra egyre másabb a politikájuk.

(Lendvai L. Ferenc)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!