rss      tw      fb
Keres

Hajdúhadház - Tovább járőrözik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület

MTI 2011. április 13., szerda 20:29

Folytatja a járőrözést Hajdúhadházon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület - tájékoztatta Boda Lajos, a szervezet helyi elnöke az MTI-t szerdán este, nem sokkal azt követően, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a járőrözés befejezését jelentette be Budapesten.

Boda Lajos és Rubi Gergely (Jobbik) országgyűlési képviselő egybehangzóan azt mondta az MTI-nek, hogy járőreik jelenleg is kint vannak az utcákon, az esti járőrszolgálatot mintegy hatvanan kezdték meg.

Pintér Sándor belügyminiszter kora este azt közölte: befejezte a járőrözést Hajdúhadházon az egyesület, s hangsúlyozta, nem lesz Magyarországon "mondvacsinált törvényesség mögé bújva" járőrözés.

"Bizton mondhatom, hogy ilyen jellegű járőrözés, mondvacsinált törvényesség mögé bújva nem lesz Magyarországon" - mondta a miniszter a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi járőrözésével kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva egy számítógépes bűnözéssel foglalkozó EU-konferencián.

Pintér Sándor közölte, örömmel számolhat be arról, hogy az egyesület, amely kedden kezdte meg a járőrözést, a rendőri felhívásnak megfelelően szerdán már be is fejezte ezt a tevékenységet.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI kérdésére, felszólította-e a rendőrség az egyesületet, hogy hagyják el a települést, azt közölte, nem tartanak igényt a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenységére.

A szűkszavú közlemény szerint - amelyben nem nevezik meg az egyesületet -, április elsejétől Hajdú-Bihar megyét is érinti az a magyar-román határszakaszon elrendelt fokozott ellenőrzés, amelynek legfőbb célja az illegális migráció visszaszorítása, ugyanis tavasszal jelentősen megnő az államhatárral összefüggő jogsértések száma.

"A mai napon a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az érintettek tudomására hozta, hogy a fokozott ellenőrzés végrehajtásában együttműködésükre, tevékenységükre nem tart igényt" - tartalmazza az MTI-hez eljuttatott közlemény.