rss      tw      fb
Keres

Emlékeztetőül

Könnyen felejtünk. Ez abból is látszik, hogy nyolc év alatt a magyar nép elfelejtette mindazt a korrupciót, pazarlást és antidemokratikus intézkedések tömegét, amelyek miatt a Fidesz elveszítette 2002-ben a választásokat. Így aztán talán nem szükségtelen felhívni a választók figyelmét arra a kivagyiságra, rongyrázásra, ami az Orbán-kormány idején folyt. Például arra, hogy a miniszterelnöknek 10 valahány autó állt állandóan a rendelkezésére. Ugyanakkor mást sem hallottunk az utóbbi időkben, hogy a szocialista kormány pazarlása égbekiáltó galádság.

Ma az ország több mint fele örömmámorban úszik, és igazán nem akarom elrontani ünnepi hangulatukat, de az történt, hogy éppen most olvasom Molnár Lajos Miért lettem antipatikus? Egy egészségügyi miniszter feljegyzései (Budapest: Athenaeum, 2010). A könyv természetesen a Gyurcsány-kormány első évéről szól, és sok kulisszatitokról olvashat itt az ember. De találtam egy aprócska kis történetet az Orbán-kormány időszakából is. Azt hiszem, nagyon tanulságos.

Amikor Molnárból egészségügyi miniszter lett, a tisztséggel járt egy autó is. És itt átadom a szót Molnárnak. „A kocsit még Gógl Árpád minisztersége alatt rendelte magának az egyik akkori helyettes államtitkár, és mivel nem tudott két szín között dönteni, egyszerre vettek neki egy feketét és egy ezüstszínűt.” A helyettes államtitkár úr nem tudott dönteni! Erre vettek neki kettőt. Két Saabot. És ő csak egy egyszerű helyettes államtitkár volt!

Molnárnak 2006-ban ettől a helyettes államtitkártól levetett fekete Saab jutott csak. Majdnem négyszázezer kilométerrel. Valahogy nem hiszem, hogy az éhes Fidesz-gárda beérné ennyivel.

(Balogh S. Éva)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!