rss      tw      fb
Keres

Nyílt levél az átjelentkezésekről

Kedves barátok, ismerősök, kérlek, olvassátok ezt végig, és küldjétek szanaszét...

1. Nagyon jó véletlennek tartom, ami tegnap a választáson az "átigazoltak" miatt történt, ugyanis így vált világossá egyrészt egy legitimált választási csalás (általában), és a Fidesz csapatos átjelentkeztetős taktikája (konkrétan).

2. A 13. kerületben ugyanis a "normál" időben lezajlott szavazás végeredménye szerint Szanyi Tibor 40 szavazattal vezetett, majd a végleges eredmény szerint 400 szavazattal vesztett. Este 7-kor néhány száz ember állt még a szavazásra várva - és ezúttal nem titkos a titkos: túl-túlnyomó többségük a Fidesz jelöltjére szavazott, csak így fordulhatott meg az eredmény.

3. Kikérem magamnak, hogy máshol lakók mondják meg, engem ki képviseljen a parlamentben. Ha a törvény így szól, akkor rossz: szóljon úgy, hogy aki máshol szavaz, csak listára szavazhat.

4. Kérem a hithű meggyőződésükből – és esetleg önhibájukon kívül (?) - csalásra vetemedett átjelentkezőket, hogy a második fordulóban tartsák magukat távol a szavazástól: engedjék, hogy az itt lakók döntsenek a saját képviselőjükről...stól: engedjék, hogy az itt lakók döntsenek a saját képviselőjüktől.

5. Kérem a Fideszt, hogy lássa ezt át és be, és azonnal változtassa meg a törvényt, valamint kétharmados győzelme biztos tudatában állítsa le aktivistáit és pártkatonáit a csalásról.

6. Kérem, hogy akinek hivatalból kötelessége foglalkozni ezzel, az tegye meg - tekintsék ezt följelentésnek, panasznak, akárminek.

7. Szégyen.

(Csáki Judit)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!