rss      tw      fb
Keres

Célkeresztben: cigányok, buzik, Gyurcsány, Heller2011: Heller Ágnes szemkilövő játék

A stop.hu adta hírül csütörtökön: „A kuruc.info* flash-játékának legújabb áldozata Heller Ágnes, akinek neve a jobboldali és szélsőséges médiában kiegészült a ’baloldali filozófus’ eposzi jelzővel. A ’játék’ célja nem más, mint hogy az Európai Parlament tárgyalótermében úszó Heller-fejek szemét a játékos minél ügyesebben lője ki. A szemkilövés közben a tömeg éljenző hangja hallható. A játékkezdés előtt meghallgathatók Heller elhíresült szavai, amikor Brüsszelben arról beszélt, hogy a 2006-os események alatt senkit sem lőttek le és senkit sem kínoztak meg. Ezt a kijelentést jobboldali média úgy értelmezte, hogy senkit sem lőttek meg.”

***

2007: Gyurcsány-hunting

Ugyancsak a stop.hu híre 2007. október 13-án: „Gyurcsány Hunting – ez a neve annak az interneten található játéknak, amelyben a miniszterelnökre lehet vadászni. A játék a tavalyi, Parlament előtti zavargásokon játszódik, és a rendőri sorfal mögött előbukkanó Gyurcsány Ferencre lehet lőni. Gyurcsány-vadászat. Ez a játék tömör, és mindent elmondó címe. A Parlament előtt tömeg tüntet, időnként feltűnik Gyurcsány Ferenc a tömegben. Egy ismeretlen – ezek lennénk mi – pisztollyal a kézben vadászik rá. Már maga a nyitókép is enyhén(?) áthallásos, hiszen a miniszterelnököt kipában ábrázolja az ismeretlen szerző.”

***

2005: Cigányirtó játék

2005. február 15-én az Index írása számolt be az interneten fellelhető Olah Action nevű számítógépes játékról. „Több mint négyezren keresték fel a weboldalt, ahonnan azt a játékot lehetett letölteni, amelynek célja a magyar cigányság kiirtása. A Rádió C munkatársainak bejelentését követően az oldalt a szolgáltató azonnal levette az internetről.

Az oldal nyitólapján keddig nagy piros betűkkel az OLAH ACTION felirat volt látható, alatta pedig a felhívás, a játék mottója: ’Cél, hogy Magyarország megyéin végighaladva megtisztítsd az országot a cigányoktól!’… A játékos többféle lőfegyver közül választhat, és amikor sikerül az etnikai kisebbség teljes kiirtása egy megyében, a terület fehérré válik. A játék akkor ér véget, ha a játékos Magyarország minden közigazgatási egységéből likvidálta a romákat… A játékot tartalmazó weboldal szolgáltatója a bejelentés után pár perccel megszüntette az oldalt.”

2006. augusztus 8-ai hírében a HírTv hívja fel a figyelmet: „Oláh Action” – újra letölthető a cigányirtó játék. „’Halál a romákra’ címmel újabb cigányellenes honlap került fel az internetre. A honlapon nemcsak horogkereszt és más náci szimbólum található, hanem az ’Oláh Action’ nevű cigányirtó játék is letölthető, és videofilmek is megtekinthetők, melyeken romákat vernek. A horogkereszttel és más náci szimbólumokkal dekorált honlap fejlécén az ismert roma polgárjogi politikus, Horváth Aladár látható pirossal áthúzva. Alatta újra letölthető az ’Oláh Action’ néven hírhedtté vált cigányirtó játék… A Roma Sajtószolgálat közleménye szerint a honlap fórum rovatába ’kreatív ötleteket’ várnak a készítők arra, hogyan lehet romákat ölni. Az oldal a zsidókat sem kíméli, ’kampós orrú csürhének’ nevezve őket, akik ’vigyáznak’ a cigányokra.

Az Inforádió 2007. október 15-ei híréből az is kiderül, hogy „a játékot Kaltenbach Jenő akkori kisebbségi ombudsman és Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok biztosa is elítélte.
A RomNet Média Alapítvány feljelentést tett az ügyben. A BRFK lefoglalta az internetes játéknak helyt adó szervert, de a nyomozást megszüntette, mivel a játék tartalma nem volt tényállásszerű.”

***

„Buzikilövő” játék

Magyar fejlesztő, úgy látszik, egyelőre nem akadt a „buzikilövő” játékra, mert a kuruc.infó kénytelen volt importálni. 2010. január 25-én így kínálta a „játékot” : „Újratöltve: ’A buzik az ülepedre vadásznak. Te meg rájuk...’ – próbálja ki a betiltott, remek játékot hírportálunkon! Puskával kell köcsögöktől megtisztítani egy dzsungelt a Watch out, behind you, Hunter! (Vigyázz, vadász, mögötted!) című játékban, amely óriási felháborodást keltett az érzékeny lelkű buznyákok körében.  A meglehetősen egyszerű stílusú akciójáték története sem túl komplikált: a dzsungelben egy vadásszal sétálva puskával a kézben kell lepuffantani az ülepünkre vadászó meztelen buzikat.”


* A kuruc.infóhoz tudatosan nem adok meg egyetlen linket sem (m. zs.)


Lásd ehhez a Célkeresztek című írást


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!