rss      tw      fb
Keres

A Kubatov Gábornak tulajdonított előadásrészlet – a Youtube-ra feltett „titkos” hangfelvétel szövege (dokumentum)

"Ugye régen úgy csináltunk egy kampányt, hogy sötétben, egy erdőbe belőttünk sörétes puskával, és reggel világosban összeszedtük a vadakat. Nem tudtuk, hogy hol vannak a választóink, csináltunk egy nagy kampányt, és elment, aki elment.

A pécsi választásoknál mind a 36 500 embert személyesen ismertük. Tehát aki ott volt, azt mind személyesen ismertük. Mindegyikről tudtuk, hogy hívják, hány esztendős, milyen erős támogatónk, mi a telefonszáma, mi a mobilszáma, mi az ímélcíme. És hát szerintem nem is lehet másként csinálni. A pécsi kampányban feleannyi anyagunk van kint az utcán, de csak ezt a munkát elvégezzük, akkor is megnyertük volna a választást [a mondat értelme nem világos]. Mi a legnyugodtabban ültünk ott…. [egy név], és ő azt mondta, Gábor, 38 ezer szavazatunk lesz. 36 500 lett. Tehát 1500… nem tudom százalékos arányban, de nagyon kicsi az eltérés, pontosan meg tudtuk mondani, hogy hányan mentek el szavazni. A 38 ezer emberből 22 ezerhez tudtunk telefonszámot. Ez azt jelenti, hogy automata hívásokkal 22 ezer embert el tudunk érni két órán belül. Bármi történik a kampányban. Ha Páva Zsoltra azt mondják egyébként, hogy egy gyerekgyilkos volt, a kampány utolsó napján, szórólapon, akkor te a szavazóbázisodnak a kétharmadát el tudod érni, és elmondod, hogy Páva Zsolt a legtisztességesebb ember. Hazugságokat állítanak róla. Nagyon gyors kommunikációt tesz lehetővé.

Ráadásul ismertünk 15 ezer olyan embert a városban – ennyi szavazatot kaptak a többiek –, akik Páva Zsoltot elutasították. Tehát azt állítom, hogy név szerint ismertünk minden olyan embert, aki ellenszavazó, és nem Páva Zsoltra szavazott. Tehát név szerint ismertünk minden olyan embert. Tehát meg tudom mondani ott a városban, hogy kik azok a komcsik egyébként, akik elmennek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatják.

[Itt a valószínűleg táskába dugott magnetofon kezelője – aki egyébként túl sokat zörgette a mikrofont – hangot hallat: „húúúúúú”, és vágás következik a felvételben.]

Infrastruktúrában nagyon nagyot fejlődtünk. Áttértünk egy ilyen – végre olyan közegben mesélhetem el a küzdelmeimet, amelyik megérti –, áttértünk egy onlájn adatbáziskezelési módra. Amikor én az elnökség elé terjesztettem, Orbán Viktor, aki nem igazán ért a számítástechnikához, de most már sokat léptünk előre, mert például SMS-t tud fogadni, küldeni, és tudja mi a fax és az ímél közti különbség [nevetés a közönség soraiban], kis túlzással… [a közönség soraiból valaki közbeszól, nem érteni, mit mond, egyszavas válasz, nevetés, taps]. Mikor áttértünk erre, elvittem az elnökség elé, hogy nekünk van egy onlájn adatbáziskezelési módunk, és ez sokkal biztonságosabb, mint egyébként az offlájn. Azt mondták, jó jó, de hát a Pentagon rendszerét is feltörték már, és a kommunisták ráadásul ránk vannak állva, hagyjuk az egészet a csudába. És hiába mondtam – ugye adatbázisok voltak táblázatokban –, hogy ha ímélen küldjük ugyanazt, komputereken hagyjuk, és elhagyjuk a laptopokat, lemezeken őrizzük és elhagyjuk a lemezt, pendrájvokra rakjuk, meg ezerfelé [egy fél mondat nem érthető], ez ugyanolyan veszélyes. Na akkor megértették, és csináltunk egy nagyon biztonságos adatbázist ezen a rendszeren. A rendszer maga úgy működik, hogy én látom, ki mikor lépett be, mennyi adata van, mennyit módosított rajta, hány telefonszáma van, hány ímélcíme van, ha belépett, dolgozott-e benne, vagy csak bekapcsolta, tehát tudom kontrollálni a dolgot, és ezt a fajta adatbáziskezelési aktivitást tudom mérni. Ilyen szempontból bizakodó vagyok."

Forrás: Youtube


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!