rss      tw      fb
Keres

Helyiek "járőröznek" Gyöngyöspatán a megszaporodott bűncselekmények miatt

MTI 2011. március 4., péntek 14:16

Kedd óta járőrözik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a Heves megyei Gyöngyöspatán a megszaporodott bűncselekmények miatt.

A Jobbik helyi vezetője az MTI-nek pénteken elmondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról. Juhász Oszkár szavaiból kiderült, hogy a bűncselekményekkel helyi cigányokat vádolnak.

A 2800 fős Gyöngyöspatán mintegy 450 roma él, Juhász Oszkár szerint köztük számos tisztességes, dolgos család van, de nem érzik, hogy ezek kiközösítenék a bűnözésből élőket.

A törvényes rendet szeretnék helyreállítani, és a járőrözés a lakosság jelentős támogatását élvezi - tette hozzá. Mint mondta: akciójukat azután indították, hogy egy idős férfi, aki évek óta jelezte, hogy a romák zaklatják, öngyilkos lett, mert a szomszédságába helyi árvízkárosult cigány családokat akartak költöztetni.

Tábi László, Gyöngyöspata független polgármestere az MTI-nek azt mondta: tagadhatatlan a polgárőrök járőrözésében a "jobbikos szervezés", de az ok egyértelműen a sok bűncselekmény.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel közölte, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hivatalosan bejegyzett szervezet, amely, bár nem lett volna kötelező, a járőrözést bejelentette a gyöngyösi kapitányságon.