rss      tw      fb
Keres

Három kérdés a rendőri brutalitásról a Tolna megyei főügyészséghezVádat emeletek két tamási rendőr ellen, adta hírül az MTI. Tavaly október 23-án az eljárás alá vont rendőrök megállítottak egy autót, amelyben egy háromgyermekes család utazott, de csak az egyik gyereknek jutott gyerekülés. Ez szabálytalan, amiért az autó vezetője megbüntethető. Az apát a rendőrök kiparancsolták az autóból, a földre fektették, megbilincselték, gázsprayt fújtak rá, majd tizenhatszor meg is ütötték, órákon át fogva tartották. Végül mentőnek kellett kórházba szállítania a férfit.

Első kérdés: A rendőrök áldozata vajon cigány volt-e? Az intézkedés története ugyanis kísértetiesen hasonlít ahhoz, ahogyan sok rendőr a romákkal bánik.

A válasz könnyen megtudható magától az áldozattól.

Második kérdés: Vajon az ügyben érintett rendőrök tagjai-e a Tettrekész Magyar rendőrség Szakszervezetének? Amennyiben ugyanis az első kérdésre igen a válasz, akkor igen nagy a valószínűsége annak, hogy ennek az extrém jobboldali szervezetnek az extrém „értékei” alapján jártak el a rendőrök. Ez az az „értékrend”, amit a szélsőjobboldal szívesen látna a rendőroktatásban is. Ezek azok a tettek, amelyekre a „tettrekészek” készen állnak –a központjuk mellesleg éppen Tolna megyében van.

A válasz könnyen megtudható maguktól a rendőröktől.

Harmadik kérdés: A vizsgálatot folytató Tolna megyei főügyészség vajon felteszi-e az első és a második kérdést? Ha nem, azzal hozzájárul a neonáci eszmék és gyakorlat rendőrségen belüli további terjedéséhez. Ne feledjük, a rendőrök több mint húsz százaléka ennek a szervezetnek a tagja, és ez már nemzetbiztonsági szempontból is rendkívül veszélyes!

Erre a kérdésre pedig könnyedén válaszolhat Himmelné Ökrök Magdolna, a főügyészség szóvivője.

Minden tiszteletem a Tolna megyei főügyészségé, mert megindította az eljárást! Kérdéseimmel segíteni szeretnék nekik abban, hogy tiszta képet kapjanak a rendőri magatartások hátteréről és végre akadályt állíthassanak a szélsőjobboldali, rasszista gondolkodásnak a rendőrségen belüli terjedése elé. Ez az, amiben a rendészettudomány segíteni tud, ez a feladata.

(Krémer Ferenc)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!