rss      tw      fb
Keres

Elhunyt Daróczi Dávid volt kormányszóvivő - életrajz

MTI 2010. április 3., szombat 2:38

Elhunyt Daróczi Dávid volt kormányszóvivő szombatra virradó éjjel - erősítette meg Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a helyszínen az MTI tudósítójának.

Daróczi Dávid 1972. április 19-én született Budapesten. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem végzett teológia szakon, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem üzleti marketing szakára járt. Roma származású, eredeti neve: Daróczi József, édesapja Choli Daróczi József író, költő, műfordító.

Daróczi Dávid 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő, a posztról való távozását a Gyurcsány-kormány utolsó ülését követő tájékoztatón jelentette be.

Korábban, 2004-ben a Rádió C főszerkesztője, azt követően a Magyar Hírlap gazdasági rovatvezetője volt. 2005-2006-ban a kormányszóvivő gazdasági tanácsadója, majd 2007 júniusáig, kormányszóvivői kinevezéséig a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányszóvivői Iroda vezetője volt.

Daróczi Dávid a politikából való távozásakor azt mondta: szakértő volt és szakértő is maradt, aki már a megbízatás kezdetén úgy gondolta, hogy addig marad a poszton, ameddig Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök. Mint mondta, tett egy kirándulást a politikába, ezután pedig a magánszférában folytatja.

A kormányszóvivői posztról való távozását követően a Batiz Andrással és Tóth Miklóssal közösen alapított W. Wolf and Partners nevű kommunikációs tanácsadó cégénél dolgozott.

***

Daróczi Dávid a Blikk információi szerint öngyilkosságot követett el.