rss      tw      fb
Keres

A Jobbik alelnöke szerint "hazudik a 'Civil' Mozgalom szélhámos pártelnöke"

OS 2010. április 2., péntek 20:23

Seres Mária is beszállt a Jobbik elleni nagykoalíciós kampányba a maga rágalmaival. Halálos fenyegetésről hazudozik, mellyel a Jobbik meg kívánta akadályozni választási indulását. Ezzel szemben a bíróság elutasította a civil köntösbe bújt pártelnök magánlevelezés miatti feljelentését, mondván: semmilyen bűncselekmény nem valósult meg. A valóság csak annyi, hogy a Jobbik tavalyi OVB-delegáltja udvariasan figyelmeztette Seres Máriát: ne próbáljanak ismét választási csaláshoz folyamodni, mert a Jobbik figyelni fog.

A 176-ból 24 választókerületben jelöltet állító Civil Mozgalom fedőnevű pártnál rendszeresen felmerül a csalás gyanúja. A tavalyi csornai időközi választáson is kétszer annyi ajánlószelvényt adtak le, mint ahány szavazatot kaptak. Seres Mária több párt vezetője volt már, rendszeresen együtt pártoskodik Stekler Ottóval, aki a magyar történelem legnagyobb ajánlószelvény-hamisítását elkövető Magyar Szociális Zöld Párt elnöke (P. Tamás, azaz Tomcat jelöltjük 1165 leadott kopogtatócédulájából csak 13 volt valódi). Stekler és Seres a 2004-es EP-választáson szintén közel 100%-ban hamisított (az aláírók tudta nélkül, utólag módosított pártmegjelölésű) ajánlószelvénnyel akart elindulni, de az Országos Választási Bizottság és a Legfelsőbb Bíróság is elutasította pártjukat. Stekler most abszurd módon elvileg a törvényesség őre, az OVB-delegáltja lett Seresnek. "Civil" pártjukat ma is elmarasztalta a testület (8:1 arányban, mert Stekler persze esküjével ellentétesen szavazott, pártérdeke szerint) egy törvénytelenségre buzdító felhívás, az igazolással való szavazások kijátszása, tehát tömeges választási csalás miatt. Seres utólag ezt gátlástalanul letagadta, holott a honlapjukon megjelent felhívás ténykérdés.

A Jobbik most nyilvánosságra hozza a hazug pártelnöknőnek tavaly küldött levelét (ezen oldal alján: http://jobbik.hu/node/11190 ), melyben semmilyen fenyegetés nem volt, csupán a törvényességre való figyelmeztetés. A Jobbik tavalyi OVB-delegáltjaként jeleztem Seresnek, hogy alaposan meg fogom vizsgálni ajánlószelvényeit, ennek köszönhetően nem is merték végül leadni azokat, hasonlóan a MIÉP-hez.

Seres másik állítólagos fenyegetője, G. Tibor már nem tagja a Jobbiknak, de eljuttatta nekünk a bírósági végzést, melyből kiderül: elutasították a szélhámos pártelnöknő rágalmazás miatti feljelentését, fenyegetésről pedig szó sincs, csupán néhány tisztességesen aláírt magánlevélről, melyben szintén Seres kétes ügyeiről érdeklődött korábbi, rendkívül aktív aláírásgyűjtőjeként. (A bírósági végzést újságírói kérésre megküldjük.)

Novák Előd,

a Jobbik alelnöke

30/358-27-23, novak.elod@jobbik.hu

Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom