rss      tw      fb
Keres

Megtámadták a Fidesz-KDNP két kampányoló aktivistáját Szombathelyen

MTI 2010. április 2., péntek 18:26

Megtámadták a Fidesz-KDNP két kampányoló aktivistáját pénteken délután Szombathelyen, egyikük könnyebben megsérült, a támadó férfit elfogták a rendőrök - közölte Marton Zsolt, a Fidesz szombathelyi szervezetének elnöke, választókerületi elnök az MTI-vel.

Két fiatal női önkéntesünk a Fidesz-KDNP megbízásából a mozgósítási kampány részeként keresett fel családokat, amikor Szombathelyen a Derkovits lakótelepen egy férfi rájuk támadt és mindkettőjüket fojtogatni kezdte - mondta Marton Zsolt.

Hozzátette: a férfi később a kiérkező rendőrökre is rátámadt, ezért megbilincselték és előállították. A nők a kórházban látleletet vetettek fel, jelenleg a rendőrség hallgatja meg őket.

Gábriel Gábor, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek megerősítette, hogy támadás történt. Egy szombathelyi férfi tett bejelentést telefonon a városi rendőrkapitányság ügyeletére, hogy két nőt Szombathelyen, a Bem József utcában tettleg bántalmaztak - írta közleményében az őrnagy. A kiérkező járőrök a helyszínen igazoltatni kívántak egy férfit, aki a cselekmény elkövetésével gyanúsítható, a férfi ellenállt, ezért előállították. Jelenleg tart a helyszíni szemle - fűzte hozzá.