rss      tw      fb
Keres

Újabb botrányra keveredett a Kadhafi-fiú

MTI 2010. április 1., csütörtök 17:39

Újabb botrányba keveredett Hannibal Kadhafi: a líbiai vezető másodszülött fia Isztambulban betért egy előkelő bárba, s a látogatás tettlegességhez vezetett.

Csütörtöki török sajtójelentések szerint Hannibal testőrei megtámadtak és megvertek egy fotóriportert, aki az al-Jamal nevű éjszakai bár és étterem előtt várakozott. Hannibalt egy hölgy kísérte a finom közel-keleti ételeiről és hastáncműsoráról ismert szórakozóhelyre.

Az incidens azért fajult tettlegességig, mert a Hürriyet című újság fotósa nem akarta átadni kameráját önszántából. "Kadhafi rendőrei vagytok?" - kiabálta dühödten a fotós.

Külföldi utazásaik során nem egyszer fordult elő, hogy Kadhafi fiai vagy testőreik verekedésbe keveredtek, és emiatt őrizetbe vették őket. Nemzetközi bonyodalmakhoz vezetett, hogy Hannibal Kadhafit és feleségét 2008-ban a svájci hatóságok két napra őrizetbe vették, mert szállodájukban bántalmaztak több alkalmazottat.

A Kadhafi-pár őrizetbe vétele után a két ország számos megtorló intézkedést hozott egymás ellen. Líbia őrizetbe vett két svájci üzletembert, leállította a Svájcba irányuló olajszállításait, és több mint ötmilliárd dollárt vont ki svájci bankokból. Svájc viszont megnehezítette a líbiai politikusok és családtagjaik beutazását, aminek következményeként Líbia az egész schengeni övezetre vízumkorlátozást vezetett be. Az Európai Unióval március végén rendeződött ez a helyzet, Svájccal viszont nem.