rss      tw      fb
Keres

Navracsics és a fegyverszünetNavracsics Tibor kormányfőhelyettes panaszkodik, mert szerinte „a szocialisták nem válogatnak az eszközökben”. Azt nyilatkozta, hogy más országokban a soros EU-s elnöki tisztség idejére fegyverszünetet kötnek a pártok, hogy a közös ügyeket segítsék. Erre Magyarországon a szocialisták nem hajlandók, sőt, az eszközökben nem válogatva támadják az Orbán-kormányt.

Ezen sorok írója nem tartozik a magyar szocialisták hívei közé, de Navracsics megjegyzése megmosolyogtató. Úgy gondolom, hogy minden lehetőséget fel kell használni arra, hogy az ellenzék rámutasson a kormánypolitika hibáira, ez egyébként mindenütt az ellenzék kötelessége. A soros EU-s elnöki tisztség különösen jó alkalom erre, hiszen a médiafigyelem Magyarországra irányul.

Különösen furcsa ez a megjegyzés Navracsicstól, aki 2009 áprilisában Washingtonba látogatott, és ott találkozott Robert Wexler demokratapárti képviselővel is. Azt jelentette a találkozóról, hogy „Washington is pártolja a Fidesz elképzeléseit”, meg hogy Wexler részéről „rendkívüli nyitottságot” tapasztalt pártjuk iránt. Én akkoriban felhívtam Wexler szóvivőjét, mert meglepőnek tartottam Navracsics állítását. Ashley Mushnick közölte velem, hogy rutinmegbeszélésről volt szó, az amerikai képviselő ugyanis az európai ügyek bizottságában tevékenykedik, s mindezt úgy beállítani, hogy az amerikai politikus bármilyen formában is nyitott lenne a Fideszre, nem egészen becsületes dolog.

Úgy tűnik, hogy Navracsics sem válogat a politikai kommunikáció eszközeiben. Egy röpke kézfogást Wexlerrel úgy próbált eladni Magyarországon, mintha az a pártja iránti „nyitottságot” jelentené.

(Lázár György)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!