rss      tw      fb
Keres

Francia újságírók Magyarországon

Egy tiszteletreméltó és a szakmáját komolyan vevő francia újságírószervezet (inkább klub) tagjai érkeznek Magyarországra szombaton. Az olvasó a két jelzőt látatlanban el kell hogy higgye nekem, bizonyítani itt nincs hely. Elolvastam a klub alapításkor (2003-ban) kitűzött céljait, megnéztem, mit csináltak az elmúlt hét évben, és irigykedtem.

A Club Grande Europe most Magyarországra jön tehát (nem először). Öt napot töltenek itt. Elmondom, kik segítettek nekik az utazás megszervezésében. Két személy: Szederkényi Olga, a Magyar Rádió munkatársa, egyebek mellett a reggeli krónikák szerkesztője, és Ablonczy Bálint, egykor a szép emlékű UFI (Utolsó figyelmeztetés) főszerkesztője, ma már a Heti Válasz munkatársa. Illetve két intézmény: a francia nagykövetség Budapesten, és a magyar nagykövetség Párizsban.

Jöjjön a program.

1. Rögtön az érkezés után beszélgetés lenne Hegedűs Zsuzsa szociológussal.

Őt sokan Orbán tanácsadójának mondják (én nem tudom, az-e), de az biztos, hogy hosszú utat tett meg, amíg a budapesti demokratikus ellenzék tagjából Orbán feltétlen híve, nagygyűléseinek szónoka és a HírTv állandó szereplője lett. A Jobbik mindenesetre azzal ijesztgeti a híveit, hogy egy Fidesz-kormányban ő kapná a szociális miniszteri posztot.

Ez a beszélgetés azonban Hegedűs Zsuzsa elfoglaltsága miatt még bizonytalan.

2. Majd irány Mezőkövesd, ahol a francia újságírók Vona Gábor kampánygyűlésén vesznek részt.

3. Találkoznak Tiszavasvári független polgármesterével és egy helybeli roma képviselővel.

4. Részt vesznek Hegedűs Zsuzsa kampányrendezvényén (még nem tudni, hogy Gyöngyösön vagy Hatvanban).

5. Beszélgetés az LMP egyik vezetőjével.

6. Beszélgetés Navracsics Tiborral.

7. Beszélgetés az ITD Hungary vezérigazgatójával.

8. Beszélgetés Martonyi Jánossal.

9. Beszélgetés Mesterházy Attilával.

10. Beszélgetés a Jobbik 3-4 képviselőjével.

11. Beszélgetés a Duna Tv alelnökével, a KÖBE alelnökével, a Világgazdasági Kutatóintézet igazgatójával (Inotai Andrással, nyilván valaki véletlenül összekeverte Járai Zsigmonddal).

12. Részt vesznek Orbán Viktor kampánygyűlésén.

Hazamennek.

És megírják, milyennek látták a jobboldali Magyarországot. Vagy Magyarországot, Hegedűs Zsuzsa értelmezésében, Navracsics és Orbán szemüvegén keresztül és Vona Gábor tolmácsolásában.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!