rss      tw      fb
Keres

Több mint négyezer közfoglalkoztatott dolgozik Tolnában


MTI 2015. március 31., kedd 19:11

Több mint négyezer ember közfoglalkoztatására van lehetőség Tolna megyében a márciusban indult start munkaprogramok, az országos és a települési közfoglalkoztatás keretein belül - közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a startmunka mintaprogramokra négy Tolna megyei kistérség 49 települése pályázott, és 93 projekt keretében 1588 ember foglalkoztatnak jövő év február végéig. Az elindult programok fele mezőgazdasági jellegű, emellett 35, helyi sajátosságra épülő projektben 554-en dolgozhatnak. Az idén három új község, Gerjen, Sárszentlőrinc és Mucsfa csatlakozott a startmunka programhoz. Ezek a települések a bérköltségeken túl eszközöket is vásárolhatnak a munkavégzéshez.

A kormányhivatal beszámolója szerint az országos közfoglalkoztatási programokban 11 Tolna megyei szervezet összesen 427 embernek ad munkát. A program maximális időtartama 12 hónap, de a vízgazdálkodási társulások egyelőre csak 3 hónapra nyújthatták be igényeiket. A megyén kívüli közfoglalkoztatók programjaiban több mint 800-an dolgozhatnak.

A szintén márciusban kezdődött, hagyományos közfoglalkoztatásban a Belügyminisztérium által biztosított forrásból előreláthatóan 1300-1500 ember kaphat munkát augusztus 31-ig - írták.