rss      tw      fb
Keres

Jemen - A szaúdi haditengerészet diplomaták tucatjait menekítette ki Ádenből


MTI 2015. március 28., szombat 8:08

A szaúdi haditengerészet diplomaták tucatjait menekítette ki a dél-jemeni Ádenből, miután a Jemenben beavatkozó koalíció repülőgépei szombatra virradóra újabb légicsapásokat mértek a síita húszi lázadók állásaira - jelentette a szaud-arábiai állami televízió.

„A haditengerészeti erők a Tornádó fedőnevű művelet keretében diplomatákat, köztük szaúdiakat menekítettek ki Ádenből” - közölte az al-Akbaríja szaúdi hírtelevízió.

A Rijád által vezetett, kilenc arab országot tömörítő koalíciós erők már harmadik egymást követő éjszaka bombázták a jemeni fővárost, Szanaát és környékét. Helyi lakosok szerint ez volt eddig a leghevesebb támadás a „Határozottság Vihara” fedőnevű hadművelet kezdete óta, a repülőgépek katonai létesítményekre, elsősorban a felkelők légvédelmi ágyúira és fegyverraktáraira mértek légicsapásokat.

A jemeni elnököt támogató Szaúd-Arábia és öbölbeli szövetségesei csütörtökre virradóra indítottak katonai beavatkozást Jemen területén a síita húszi lázadók ellen, miután a fővárost már tavaly szeptember óta ellenőrzésük alatt tartó milíciák a déli országrészben, Áden közelében is előrenyomultak.