rss      tw      fb
Keres

Neymar 158 millió euróba is kerülhet a Barcelonának


MTI 2015. március 25., szerda 13:41

Akár rekordot jelentő 158 millió euróba (48,4 milliárd forint) is kerülhet Neymar megszerzése az FC Barcelona labdarúgóklubnak.

A Marca sportnapilap értesülése szerint a katalán egyesület eredetileg 57 millió euróért szerződtette a Santostól a brazil csatárt 2013 nyarán, Pablo Ruz vizsgálóbíró ugyanakkor hétfőn azt mondta, hogy az összeg valójában legalább 83,4 millió euró volt. Bizonyos nyomozati, büntetési és prémiumpénzekkel együtt a futballsztár ára elérte a 100 milliót, ehhez járulhat hozzá több mint 50 millió eurónyi pénzbírság, amelyet Josep Bartomeu jelenlegi, továbbá Sandro Rosell korábbi elnökre és a klubra összesen szabhat ki a spanyol ügyészség.

Az ügyészség hétfőn börtönbüntetést kért Bartomeura és Rosellre, Pablo Ruz szerint előbbire két-, utóbbira pedig legalább hétéves szabadságvesztés várhat. Az ügyészség ezen kívül 22 202 750 eurós pénzbüntetés kiszabását kérte a katalán klubra a 2011 és 2014 között feltárt adócsalások és hamis könyvelés miatt.

A Barca a vád szerint több mint 2,8 millió euróval kevesebb adót fizetett be Neymar megszerzése után, mint kellett volna. Az ügyben az egyik klubtag, Jordi Cases nyújtott be bírósági keresetet, melyben hűtlen kezeléssel vádolta meg Sandro Rosell akkori elnököt, azt állítva, hogy hamis szerződéssel eltitkolta, mennyit is fizetett valójában a Barcelona a csatárért. Rosell azóta már lemondott posztjáról, igaz, utódja, Josep Bartomeu is megerősítette, hogy 57 millió euróba került a játékos. Ugyanakkor pár nappal azt követően, hogy az ügyészség tavaly februárban adócsalás vádjával eljárást indított, a Barcelona - elővigyázatosságra hivatkozva - 13,6 millió euró adót befizetett utólag.