rss      tw      fb
Keres

A médiatörvény szégyen (Ab-indítvány helyett)

Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága
1015 Budapest
Donáti u. 35 - 45.

Tisztelt Alkotmánybíróság!

Ahol december 21-én, az éjfélt követő fáradt zűrzavarban meg lehet szavazni, majd nyilván hamarost ki lehet hirdetni egy sajtó- és médiatörvényt, és hatálybelépése napjául 2011. január 1-jét lehet meghatározni, ott jogállami zsarnokság van.

Ez szégyen, szégyen és szégyen. Akik ezt megírták, hazavitték, megvitatták, elfogadták, és kihirdették, azok a cenzor cinkosai, a zsarnok zsarátnokai.

Fáradt már az ember ahhoz, hogy megindokolja, miért semmisítendő meg a törvény azon oknál fogva, hogy ennyire rövid felkészülési időt biztosít.

Talán jobb is, ha hatályba lép a jogszabály. Ha az Alkotmánybíróság a tőle megszokott igényességgel lát neki a hamarosan megszülető indítványok elbírálásának, akkor eltart egy ideig, amire az alkotmányellenes rendelkezések sokaságát bejárják. Addig pedig jó, ha itt áll előttünk pőrén (és hatályban) ez a törvény. Mindenki olvashatja, magyarázhatja és alkalmazhatja. A sorrend nem cserélhető fel, szükséges volna, hogy aki alkalmazza, magyarázza, az előbb alaposan el is olvassa.

Tisztelettel,

Dr. Hanák András
ügyvéd

(Hanák András)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!