rss      tw      fb
Keres

…and Cut!

 

 

Az M1 késő esti Híradója menekültügyi kampányblokkjában (Borsa Miklós műsorvezető; 11 perc 14 másodpercnél kezdődik az ominózus összeállítás) szerepelt Rogán Antalnak a Fidesz frakcióvezetőjének a Keleti Pályaudvaron tartott sajtótájékoztatója. Mint arról az internetes portálok és például az ATV híradója is beszámolt, Rogán tájékoztatója végén néhány tiltakozó „56-ban is zárt határokat szerettél volna?”, „A kivándorlásról mikor tartasz sajtótájékoztatót?”, és „Vigyázat! Államilag szított idegengyűlölet!” feliratú papírokat mutatott fel Rogán Antal mögött a kameráknak, majd a tiltakozókhoz forduló frakcióvezetőnek is. A sajtótájékoztatót biztosító rendőrök a tiltakozókat – akik nem képviseltek semmilyen szervezetet, hanem magánszemélyként demonstráltak – igazoltatták a pályaudvaron.

MTI/Kovács Tamás


Nos, ezeket a történéseket – mármint a tiltakozást és az igazoltatást –, mintha meg sem történtek volna, az M1 Híradó készítői (felelős (?) szerkesztő: Somfay Krisztián; rendező: Lakatos István) egyszerűen levágták vagy kihagyták a műsorrészből; vélhetően a pontos, részletes, szakszerű, pártatlan és mindenekelőtt a hiteles közszolgálati tájékoztatás jegyében.

Kellő empátiával próbálom elképzelni, hogy milyen rettenetes dolog nap, mint nap rettegve hírműsort készíteni, de az „amiről nem beszélünk, az nincs” attitűd – a mai infokommunikációs viszonyok közepette – nemcsak szánalmas, hanem elég röhejes is.

Az pedig, hogy – a közel 80 milliárd költségvetési juttatásnak az adott műsorra jutó részéből – azokat az embereket nézik rendre hülyének, manipulálják szándékosan, akiknek az adójából élnek, és akiknek a pénze teszi lehetővé, hogy hazudhassanak estéről estére, nos, ez erős alap a nemzeti hírcsatorna létrehozásához.

 

 

Értesítés küldése a cikkről saját levelezőprogrammal