rss      tw      fb
Keres

Így sikerült Orbánnak felérnie a világ vezetői közé




Párizsban, a Köztársaság Menetén, amelyen mintegy ötven ország állam- és kormányfője képviseltette magát, Orbán Viktornak néhány tíz méteren belül sikerült előrefurakodnia valahonnan a hátsó sorokból az elsőbe, de legalábbis a másfeledikbe.

A France 2 közszolgálati televízió közlése szerint az állam- és kormányfőket szigorú protokolláris rendben állították fel a menethez, miután kiszálltak az autóbuszokból, amelyek az Elysée palotából a place de la République közelébe szállították őket.

Mint az AFP videóján is látható, Orbán Viktor a felvétel elején, amely az állam- és kormányfők felsorakozását és indulását örökítette meg, még sehol sincs (a jobbszélt figyeljék). Néhány méter után megállnak fényképezkedni, integetni, Orbán még mindig sehol. De amikor újra elindul a menet, ha jól figyelnek, látják, hogy már felbukkan a jobboldal legszélén, a negyedik sorban.

Néhány méteren belül azonban már a második sorban látjuk.

Újabb néhány méterrel arrébb – amíg a lámpa a háttérben pirosról zöldre váltott – már az első, de legalábbis a másfeledik sorban van.

És ügyesen húzódik balra, Abbász, azaz Merkel felé (Matteo Renzi már nem is látszik a képen, noha az imént Orbán még a balján állt).

És itt már, ha nem is egy sorban, de egy síkban van Merkellel és Tuskkal.

Hogy aztán Orbán Facebook-oldalán mi, folyamatosan átverendő és átverhető magyarok, már csak ezt a képet lássuk arról a helyről, amelyet Orbán a világ vezető politikusai között betölt.

Így lesz Orbánból tekintélyes európai vezető. Ha már az ember a politikájával, a magatartásával, a szavahihetőségével nem szerez hitelt és tekintélyt magának, legalább helyet szerezzen a ravaszkodásával és az ügyeskedésével.

 

 

 

Értesítés küldése a cikkről saját levelezőprogrammal