rss      tw      fb
Keres

Libération: Mohamed a szerdán megjelenő Charlie Hebdo címlapján

 A francia baloldali lap, a Libération, amely a vérengzés után ismét* befogadta szerkesztőségi helyiségek nélkül maradt szatirikus hetilap, a Charlie Hebdo munkatársait, a saját honlapján adott hírt a szerdán megjelenő lapszámról: Mohamed a szerdai Charlie Hebdo címlapján.

A szatirikus hetilap következő számával, az elsővel a terrorista merénylet óta, amely megtizedelte a szerkesztőséget, végeztek.

A Charlie Hebdo természetesen ott lesz az újságosbódékban január 14-én. Mint minden héten. A szatirikus hetilap újságírói hétfőn 21 óra 30 körül végeztek az első számmal, amely a január 7-én, Párizsban 12 halálos áldozatot követelő támadás óta az első.

A kivételes körülményekre tekintettel a számot (az 1178.) hárommillió példányban nyomtatják ki. A Libération helyiségeibe befogadott szerkesztőség pénteken vette fel a munkát, hogy bebizonyítsák, a Charlie Hebdo nem halt meg. A címlaprajz, amelyet Luz készített, Mohamed prófétát ábrázolja, kezében a táblával: „Je suis Charlie”. A rajzhoz fűzött kommentár: „Minden meg van bocsátva.”

(A szerk. megj.: A hetilap korábban hatvanezer példányban jelent meg. A „túlélők újságjaként” aposztrofált lap hárommillió példányából az első egymillió bevétele teljes egészében a Charlie Hebdo szerkesztőségéé lesz.)* 2011. november 1-jén molotovkoktélokkal gyújtották fel a Charlie Hebdo szerkesztőségét. A hetilap munkatársait akkor is több hónapra a Libération fogadta be.

 

 

Értesítés küldése a cikkről saját levelezőprogrammal