rss      tw      fb
Keres

Veszprémi választás - A Fidesz-KDNP jelöltje a szükséges számú ajánlás többszörösét gyűjtötte össze


MTI 2015. január 7., szerda 14:52

Az induláshoz szükséges 500 ajánlás többszörösét gyűjtötte össze a Fidesz-KDNP jelöltje a február 22-i veszprémi időközi választásra. Az ajánlásokat szerdán adták le a választási irodán.

Némedi Lajos, miután átadta az aláírásgyűjtő íveket, újságírók előtt nyilatkozva köszönetet mondott a veszprémi és környékbeli településen élő embereknek a támogatásért. Kijelentette, folytatják az aláírásgyűjtést, mert a kampány során minél több emberrel szeretnének személyesen találkozni.

A jelöltek hétfőn kezdhették meg gyűjteni a választók ajánlásait az időközi választásra, melyet Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében február 22-én tartanak. A voksolásra azért kerül sor, mert Navracsics Tibort, a választókerület fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-i hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Az időközi voksolás 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd, Veszprém és Vilonya választói.