rss      tw      fb
Keres

MSZP: az uniós pályázatoknál jelenthet gondot a vidékfejlesztési államtitkárság költözése


MTI 2015. január 7., szerda 12:55

Az MSZP szerint az uniós pályázatoknál jelenthet gondot, hogy a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkársága a Kecskemétre költözés után a szükséges létszám alig több mint felével kezdte meg a munkát.

Ezt Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, elnökhelyettese és Beke Károly, az MSZP országos elnökségi tagja írta szerdán közleményben.

A szocialista politikusok szerint a létszámhiány óriási hanyagság, mert emiatt csak február végén jelenhetnek meg az új uniós fejlesztési időszak első pályázatai. Ez súlyos károkat okozhat a magyar gazdáknak, a vidéki településeknek - hangsúlyozták.

Gőgös Zoltán és Beke Károly szerint a felelőtlenséget csak fokozza, hogy a költözés miatt a 110 fős tapasztalt apparátusi létszám felét új emberekkel kell pótolni. Ez újabb problémákat okoz akkor, amikor az Európai Bizottság még el sem fogadta véglegesen a magyar hatóságok által tavaly november közepén benyújtott operatív programokat, köztük a vidékfejlesztési programot sem - tették hozzá.

A Miniszterelnökség szerdán közölte, az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság Kecskemétre költözése nem okoz semmilyen fennakadást a munkavégzésben, a vidékfejlesztési program tervezésében, a véglegesítéshez szükséges rendszeres brüsszeli egyeztetésekben. Tájékoztatásuk szerint január 5-én, az előzetes terveknek megfelelően megtörtént az államtitkárság kecskeméti költözése.

A munkatársak fele a már Budapesten is dolgozó csapat tagjaként vállalta az ingázást, illetve a költözést, fele része pedig kecskeméti vagy környéki, képzett agrárszakember. Az államtitkárság létszáma jelenleg 65, február végére várhatóan sikerül feltölteni a rendelkezésre álló 110 státuszt - közölte a Miniszterelnökség.