rss      tw      fb
Keres

Jogerősen nyolc évre ítélték két szegedi rablót


MTI 2015. január 7., szerda 11:57

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán két férfit, aki két éve az utcán kirabolt egy asszonyt.

A 23 és 28 esztendős vádlottat a táblabíróság fegyveresen elkövetett rablás bűntettében, valamint okirattal visszaélés és készpénz-helyettesítő eszközzel visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek.

A vádlottak 2012 végén munkanélküliek lettek, és elhatározták, valahogy pénzhez jutnak, ezért gázpisztolyt és lőszereket is szereztek. 2013. január 14-én este együtt italoztak, és eldöntötték, hogy egy járókelőtől elveszik az értékeit. Fejükre kapucnit húztak, arcukat sállal takarták el, majd egy lakótelepi utcán megállították a munkából hazafelé tartó sértettet, és pisztollyal meg késsel megfenyegetve a pénzét követelték. Az asszony ellenállt, de amikor az egyik vádlott a földre lökte elengedte a táskát, amit az egyik férfinak sikerült megszereznie. A sértett ekkor azt kérte, legalább az iratait (amelyek között bankkártya is volt) adják vissza, de a vádlottak azt mondták, hogy azokat a kukába dobják.

A támadók 3200 forintot és egy telefont zsákmányoltak, utóbbit kétezer forintért adták el. Az asszony nem sérült meg.

A büntetlen előéletű vádlottak a bűncselekményt elismerték, az okozott kárt megtérítették.