rss      tw      fb
Keres

Jobbik: a kormány nem javította a közbiztonságot


MTI 2015. január 7., szerda 11:09

A Jobbik szerint az ünnepek alatt elkövetetett erőszakos bűncselekmények is az mutatják, hogy a kormány - ígéretével ellentétben - nem javította a közbiztonságot. Ezt Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője mondta szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

A Jobbik szerint egyre gyakoribbá válnak az erőszakos bűncselekmények, különösen a nők és a fiatalkorúak elleni bántalmazások, miközben a rendőrség „pénzbehajtással” van elfoglalva, a bűnügyi statisztikákat pedig „kozmetikázzák” - fejtette ki a szóvivő.

Mirkóczki Ádám kijelentette: a megoldást pártja régóta hangoztatott javaslatai jelenthetnék, vagyis például az, ha a szexuális bűncselekmények elkövetőit hormonkezelés alá vetnék, emellett olyan önfenntartó börtönöket hoznának létre, ahol az elítéltek naponta ledolgozzák fogva tartásuk költségét.

A Jobbik emellett továbbra is szorgalmazza a szabálysértési értékhatár ötvenezerről ötezer forintra csökkentését, a gyalogos és kutyás rendőrjárőrök számának növelését, valamint a polgárőrség megerősítését - fűzte hozzá.