rss      tw      fb
Keres

DK: Reakció Lázár János cinizmusbombájára


OS 2015. január 7., szerda 8:04

A Demokratikus Koalíció közleménye

"Egyetlen egy gyereket sem lehet megbélyegezni,szülessen bár a Rózsadombra vagy Makóra, palotába vagy putriba” - mondta most az a Lázár János,aki korábban úgy fogalmazott: „akinek nincs semmije,az annyit is ér”. A fideszes tempóhoz mérten is kimondottan cinikus Lázár szerint „Gy. Ferenc és társai” az ügy „katasztrófaturistái"-ként politikai cirkuszt csináltak Rikárdó ügyéből. Lázár szerint bizonyára Gyurcsány Ferencnek és a Demokratikus Koalíciónak is azt kellett volna tennie a tiltakozás helyett,amit ő: hallgatni.

Lázár János önmagát persze nem tekinti politikai katasztrófaturistának akkor sem,ha azután reagál egy rasszista kijelentésre,hogy a DK tiltakozása és Novák Előd további botrányos kijelentései miatt már kiemelten foglalkozik vele a magyar sajtó. Lázár János persze nem hibáztatható ezért,hiszen biztosan megviselte az ital nagykereskedelem oligarchaérdekek szerinti átrendezése körüli mizéria. Lázár szerint ugyanakkor a magyar gyermekek sorsát a tehetségüknek és a szorgalmuknak kell irányítania az öröklött körülmények - vagy a 70 milliós budai luxuslakások - helyett.

A Demokratikus Koalíció a továbbiakban sem fogja csendben tűrni a jobbikos politikusok rasszista kijelentéseit, még akkor sem, ha emiatt a Jobbikkal kokettáló Orbán-kormány képviselői politikai cirkusznak minősítik a józan tiltakozást. A DK nagyon köszöni Lázár Jánosnak a Rikárdó-ügy átfogó elemzését, ami Lázár munkásságához hasonlóan „annyit is ér”.

DK sajtóiroda

Kiadó: Demokratikus Koalíció