rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Milliárdokért látja el többletfeladatait az Oktatási Hivatal


MTI 2015. január 7., szerda 2:45

Több mint 4,5 milliárd forintos büdzsével indítja az évet új feladataival az Oktatási Hivatal (OH) - írta a Napi Gazdaság szerdán az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott tájékoztatás alapján.

A többlet teendők ki-, illetve a korábbi szakintézmények kötelezettségeinek szétosztása a központi költségvetésben nem eredményez pluszkiadást, az egyes feladatok ellátásának költségei a feladat korábbi címzettjei helyett az Oktatási Hivatalnál jelentkeznek.

Január 1-jétől az OH látja el a pedagógusminősítés és az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) szervezését, továbbá a szaktanácsadói névjegyzék vezetését, április 1-jétől pedig a pedagógiai-szakmai szolgáltatást biztosítja az állami köznevelési közfeladat-ellátás keretében. A szaktárca szerint mindez a köznevelési háttérintézmények feladatainak és működési folyamatainak „racionalizálását” segíti elő, amivel megszüntethető a párhuzamos feladatrendszer, az egyes feladatok tekintetében egy felelős szervezetet jelölnek ki, megvalósítható továbbá a szervezetek hatékony irányítási rendszerének, ellenőrzésének kialakítása - írta a lap.