rss      tw      fb
Keres

Öt magyar startup mutatkozik be az Egyesült Államokban


MTI 2015. január 6., kedd 15:06

Öt magyar startup mutatkozik be márciusban az Egyesült Államokban, Austinban a South by Southwest (SXSW) rendezvényen a Design Terminál támogatásával - tájékoztatta a cég az MTI-t kedden.

Az öt cég a Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ által tavaly novemberben meghirdetett pályázaton nyerte el a kiutazás jogát.

A Brewie az otthoni sörfőzőgépével, a Vidzor az interaktív és platformfüggetlen videók elkészítését, megosztását segítő online eszközével, a Notch háromdimenziós mozgásérzékelő moduljával, a Sbrick pedig okostelefonnal vezérelhető játékával mutatkozik be, és az agyhullámok objektív mérésével foglalkozó Synetiq is részt vesz az eseményen.

A közlemény szerint a Design Terminál tavalyi pályázatára 50 vállalkozás jelentkezett, a pályázatokat egy háromtagú zsűri - Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és Fehér Gyula, a Ustream társalapítója és technológiai vezetője - bírálta el.

Az immár 22. alkalommal meghirdetett South by Southwest (SXSW) program a világ legérdekesebb vállalkozásainak nyújt bemutatkozási lehetőséget - olvasható a közleményben. A Design Terminál korábbi közlése szerint a szervezők 80 országból 30 000 résztvevőt várnak.

A 2015. március 13-17. közötti eseményre a kijutást a Design Terminál támogatja, de az utazási és szállási költségek térítésén túl a felkészülésben is segít a cégeknek: helyi partnerek bevonásával előre megszervezi azokat az egyeztetéseket, ahol új üzletfelekkel és befektetőkkel ismerkedhetnek meg.