rss      tw      fb
Keres

Szűcs Gabi szombaton az Átriumban mutatja be új albumát


MTI 2015. január 6., kedd 12:44

Szombaton a fővárosi Átrium Film-Színházban mutatja be Tűsarkú lépteim című első magyar nyelvű albumát Szűcs Gabi, a Cotton Club Singers egyik alapítója.

„Az album a tűsarkú cipőkkel a nőiség szimbóluma. A büszkeség, méltóság és nőiesség együtteséről szól a tíz dal, amelyek mindegyike egy-egy önálló történet” - mondta Szűcs Gabi friss lemeze kapcsán.

A Tűsarkú lépteim című anyagon a korábban elsősorban szvingben és dzsesszben utazó Szűcs Gabi a poposabb világ felé fordult, ugyanakkor a retrós zenék és szövegek megmaradtak. Jelen van az ötvenes-hatvanas évek amerikai soulja, rock and rollja, rockabillyje, az olasz és francia slágerek hangulata. A számok közül nyolc zenéjét a más projektekben Zoránnal és Váczi Eszterrel is együtt dolgozó Gátos Iván szerezte, a szövegek többségét Szűcs Gabi és Hegyi György (Emil.RuleZ!) írta. A lemezen a hangszerelésért, a keverésért és a programozásért is felelős Gátos Iván billentyűs hangszereken játszott, Gátos Bálint basszusgitározott, Nagy Ádám gitározott, Weisz Gábor pedig szaxofonozott.

A slágergyanús Úgysem felejtesz el című szám bekerült az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal című televíziós showműsor 30-as elődöntőjébe. Szűcs Gabi másodszor verseng az eurovíziós szereplésért: 1997-ben a Cotton Club Singers énekegyüttes tagjaként már próbálkozott (az Úgy szeress, mint én című dallal) - akkor a V.I.P. nyerte a magyar nemzeti döntőt.

„Január 10-én szombaton az Átrium Film-Színházban a hatvanas éveket idéző, pattogatott kukoricás és vattacukros koncert lesz, a Tarantino-filmekhez hasonló érzettel. A belépőjegy mellé jár egy pohár bor is, a zenekar mellett kér vokalista is közreműködik” - mondta Szűcs Gabi.

A Tűsarkú lépteim című album kiadója a 1G Records, megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta. A lemezbemutató koncertet országos tavaszi turné követi a vidék nagyvárosaiban.

Szűcs Gabi a László Boldizsár által vezetett Cotton Club Singersszel is újra aktív: a vokálcsapat 20. születésnapja alkalmából Húszéveseké a világ címmel turnézik és január 12-én hétfőn az Erkel Színházban tartja jubileumi nagykoncertjét, amellyel a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlegének daganatos betegeit támogatják.

A Cotton Club Singersben 1995 és 2010 között tíz énekes fordult meg, közülük két alapító (László Boldizsár, Szűcs Gabi) és három további meghatározó énekes (Zsédenyi Adrienn, Kozma Orsi és Fehér Gábor) ott lesz a Erkel Színházban. Az együttes 13 albumot készített, több mint 3000 koncerten lépett fel, átdolgozta Frank Sinatra, az ABBA együttes és Hofi Géza slágereit is. Szűcs Gabi 1995 és 2007 között volt tag, azóta szólóban dolgozik. Készített lemezt Amy Winehouse dalainak szvinges átirataiból (Swinging Amy címmel), állandó közreműködő a Stereo Swing nevű formációban.