rss      tw      fb
Keres

Útdíj - A Jobbik népszavazást kezdeményezne


MTI 2015. január 6., kedd 11:43

A Jobbik vizsgálja, kezdeményezhető-e népszavazás „a budapesti agglomerációban káoszt okozó” útdíjrendelettel kapcsolatban, de a reptérre vezető út forgalmának megbénításától sem riad vissza annak eléréséért, hogy a kormány vonja vissza a szabályozást.

Erről Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő és Szabó Attila, a Jobbik vecsési elnöke számolt be keddi, budapesti sajtótájékoztatójukon.

Hegedűs Lorántné kifogásait sorolva azt mondta: egyes útszakaszokon nem jelölték, hogy azok fizetőssé váltak, számos benzinkúton nem árulják a megyei matricákat, és az azok elektronikus megvételét szolgáló rendszer is csődöt mondott.

Sérelmezte azt is, hogy míg csökkent a Budapestre bevezető autópályaszakaszok forgalma, addig növekedett az agglomeráció útjaié, ez pedig veszélyezteti az ott élők egészségét, „a költségvetés 1-2 milliárd forintos bevételéért”. Szerinte a BKV is az utasokra fogja hárítani azt a járatonkénti 20 ezer forintos pluszköltségét, amelyet a társaság számára okoz a rendelet.

Szabó Attila arról számolt be, hogy a Budapestre bejáró vecsésieknek mindössze egy felüljáró használatáért kell megvenniük a megyei matricát. Kijelentette: minden törvény adta lehetőséget kihasználnak tiltakozásuk kifejezésére, akár a reptérre vezető út forgalmát is megbénítják.