rss      tw      fb
Keres

A Demokratikus Koalíció közleménye - Áder csak a lényegről nem beszélt


OS 2015. január 6., kedd 11:06

A tegnapi napon Áder János várható bejelentése tartotta izgalomban a teljes magyar sajtót. A köztársasági elnök sajtótájékoztatójából kiderült, hogy hivatala egy új szervezeti egységgel bővült, a Környezeti Fenntarthatósági Igazgatósággal. Áder János a „rendkívüli” bejelentés bizsergető izgalmában azonban megfeledkezhetett pár dologról, melyről beszélnie kellett volna.

Ha már környezetvédelem, beszélhetett volna arról, hogy a sebtében elfogadott útdíjrendelet miként növeli városaink környezetszennyezését vagy arról, hogy milyen hatásai lesznek az orosz hitelből felépíteni kívánt Paks2-nek. Köztársasági elnökként megemlíthette volna, hogy még mindig nem tudjuk, ki az az öt kormánytag vagy kormányközeli ember - Vida Ildikón túl -, akiket korrupciógyanú miatt tiltottak ki Amerikából. Áder persze arról is beszélhetett volna, hogy napjainkban sajnos már mindennaposnak számít, hogy parlamenti képviselők rasszista facebook-posztokat tesznek közzé.

A Demokratikus Koalíció fontosnak tartja a környezetvédelmet, ugyanakkor úgy gondolja, hogy Áder János elmulasztja köztársasági elnöki feladatai ellátását. A DK arra kéri Áder Jánost, hogy végre végezze rendesen a munkáját, beszéljen az országunkat érintő legfontosabb problémákról!

Molnár Csaba

ügyvezető alelnök

Demokratikus Koalíció

Kiadó: Demokratikus Koalíció