rss      tw      fb
Keres

Veszprémi választás - Az LMP összegyűjtötte a szükséges számú ajánlást


MTI 2015. január 5., hétfő 22:02

Az LMP egy nap alatt összegyűjtötte a szükséges 500 ajánlást a február 22-i veszprémi időközi választásra - közölte a párt hétfő este az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az LMP történetében ilyen még nem volt. „Van igény az általunk kínált politikára” - jelentette ki Gerstmár Ferenc, a párt képviselőjelöltje. Hozzátették, hogy folytatják az ajánlások gyűjtését.

A jelöltek hétfőn kezdhették meg gyűjteni a választók ajánlásait a voksolásra. Az időközi országgyűlési választáson - miként a múlt év áprilisi voksoláskor is - már nem ajánlószelvényeket kell gyűjteniük, hanem ajánlóíveken kell megszerezniük az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-i hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Az időközi voksolás 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd, Veszprém és Vilonya választói.