rss      tw      fb
Keres

Időjárásjelentés


MTI 2014. november 11., kedd 14:24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

------------------------------

Az elmúlt napokhoz hasonlóan ismét hullámzó frontálzóna húzódik észak-déli irányban Svédországtól Szardíniáig. A front mentén többfelé esik az eső, északon havazik. Kelet-Európa időjárását egy hatalmas kiterjedésű anticiklon határozza meg, jellemzően alacsonyszintű-rétegfelhőzet borítja az eget, több helyen képződött köd. A legmagasabb nappali hőmérséklet az előbb említett front hátoldalán Németország és Dánia területén csak 7 és 12 fok között alakul, ugyanakkor Olaszország déli részén 21, 25 fokot is mérnek. Szerda estig a Kárpát-medence fölé továbbra is enyhe, változó nedvességtartalmú levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

-------------------------------------------------

A főváros térségében és az Északi-középhegység területén a rétegfelhőzet és a párásság csak délutánra szűnik meg. Másutt fátyolfelhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel. Éjszaka változóan felhős időre számíthatunk, ismét párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Reggelig csapadék nem valószínű. Szerdán többnyire felhős időre van kilátás, rövidebb-hosszabb napos időszakokra azonban az ország nagyobb részén számítani lehet. Elszórtan - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - kisebb eső, zápor, előfordulhat. A délkeleti szél kedden a Dunántúl északi felén, szerdán már több helyen megélénkülhet, sőt kedden északnyugaton időnként meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 13 és 19 fok között valószínű.