rss      tw      fb
Keres

Ki a kakukkfiókákkal!
Kövér László, az Országgyűlés, valamint a Fidesz országos választmányának elnöke Kontrát Károlynak, a térség országgyűlési képviselőjének társaságában meglátogatta a kenesei polgárokat. A találkozón arról beszélt, hogy a kormányzat jó helyzetbe hozta a települést azzal, hogy átvállalta 77 milliós adósságát. Kontrát Károly szerint óriási uniós fejlesztési lehetőségek nyíltak meg, és ezekből a Balaton parti településnek is részesülnie kell. Persze „nem mindegy, hogy a fejlesztési forrásokról ki dönt” – tette hozzá Kövér László, hiszen „azok tudnak együttműködni, akik azonos értékrend alapján élnek és félszavakból is megértik egymást. A demokrácia mi vagyunk”.


A helyiek vették a lapot. Tömör István kenesei polgármester elmondta: „A sikerekhez együttműködő, a településért dolgozó testületre van szükség, ahol nincsenek kakukkfiókák.” Márpedig szerinte az elmúlt években ez nem így volt.


Kenese bölcs népe bizonyára ért a legilletékesebb, a fejlesztési forrásokhoz legközelebb álló szájakból elhangzott félszavakból. Kakukkfiókákra semmi szükség az önkormányzatban: az a biztos, ha demokratikus alapon meg sem választják őket.