rss      tw      fb
Keres

Hol van Gegesy Ferenc?



Nyáron költöztem a IX. kerületbe. Az öregecske liftnek majdnem egy teljes percig, pontosan 52 másodpercig tart, amíg fölér a hatodik emeletre, van időm bámulni a reklámokat. A lift falára ugyanis fölerősítettek egy üveggel lezárt, fémkeretbe csavarozott hirdetőtáblát, kárpitos, pizzafutár, magyar nyílászárók, tornacipők, Corvin áruház, ruhajavítás és hasonlók, az egész olyan stílusban, hogy mostanáig azt hittem, a 70-es évekből maradt itt (ha akkor lettek volna reklámok). Egyszóval, kellőképpen avíttas, nem gondoltam volna, hogy cserélgetni szokták.


Tegnap este viszont változást észleltem. A közös képviselőnk – feltételezem, hogy ő kezeli – jobban teljesít. A használt autók, a budai zsibvásár meg a többiek szórólapjánál nagyobb méretben virít a lezárt üveglap alatt a Fidesz enyhén görcsös mosolyú helyi jelöltjének képe, ennél csak valamivel kisebb a Jobbik reklámja. Gondoltam, szólok a közös képviselőnek, hogy az esélyegyenlőség nevében ugyan tegye már ki Gegesy Ferencet is, a hajdan, még az SZDSZ színeiben öt fordulón át oly sikeres polgármestert, aki most az Együtt-PM jelöltje, de az MSZP és a DK is támogatja. Ehhez azonban előbb szereznem kell egy szórólapot, hogy legyen mit a reklámfelület kezelőjének a kezébe nyomnom.


Amióta itt lakom, sehol sem találkoztam Gegesy nyomával, se szórólap, se aláírásgyűjtők, de sebaj, erre van az internet. Együtt-PM pártszövetség címen nincs is portál. Külön kínálják magukat. A www.egyutt2014.hu-n hiába kerestem a lehetőséget, hogy írjak nekik, nem adtak meg sem email címet, sem postacímet, mintha nem lennének elérhetők, csak egy felkiáltójeles Csatlakozz! szólt rám. Némi habozás után megadtam az adataimat, pedig nem akarok én csatlakozni, nem leszek aktivista, abból már kinőttem, de nyilván válaszolnak majd, és akkor föltehetem nekik a kérdésemet.



Balra Gegesy Ferenc – együtt2014.hu

További keresgélés után program2014.egyutt2014.hu címen már egy inkább fogyasztóbarát honlapra akadtam, ahol lehetőség volt üzenetet hagyni. Hagytam is, hogy kérek egy Gegesy szórólapot, meg is írtam, miért.


A parbeszedmagyarorszagert.hu szintén ad lehetőséget, hogy üzenjünk, meg is tettem, náluk is. Ők még a címüket is megadják, utca, házszám, postafiók, ahogy kell. Szép tőlük, bár mondjuk ez a minimum.


Miközben ezt írtam, csöngettek, két finomarcú fiatal jött, hogy írjak alá az LMP-nek. Mondtam, hogy én Gegesyt akarom ide nekünk a kerületbe, mondták, hogy nem baj, azért nekik is aláírhatok, kérték a lakcímkártyámat, mondtam sajnálkozva, hogy na nem, azt nem. Pedig helyes fiatalok voltak.


Várom a külön honlapos Együtt-PM válaszait, annál is inkább, mert kíváncsi vagyok, hogy fogok elboldogulni az egyébként derék embernek látszó közös képviselővel. Vajon hitből rakta ki azt a két reklámot? Vagy gyávaságból? Vagy csak azért, mert nem is volt neki más? És ha lesz, vajon kirakja-e?





Lángh Júlia író, újságíró