rss      tw      fb
Keres

Zsebhoki
Úgy látszik, pártunk és kormányunk egyre nagyobb kedvet kap arra, hogy az emberek zsebében turkáljon. Még le sem csengett a norvégok pénztárcájába kukucskálás, máris egy nagy magáncég zsebében kotorászik megbízott sajtójuk.


A Napi Gazdaság szerint az RTL Klub tizennégy vezetője „átlagosan és fejenként bruttó 110 millió forinttal lehetett gazdagabb az elmúlt évben. Ez azt jelenti, hogy tizenegyszer magasabb volt az átlag felsővezetői fizetés a dolgozóinál”. Havonta több mint egymillió forintos jövedelmük volt.


Ahhoz ugyan senkinek semmi köze nincs, hogy egy magáncég milyen bérpolitikát folytat, de arra jó a kukkolás, hogy ne kelljen másról beszélni. Például erről:


A Fidesz-KDNP nevű államirányításra szakosodott gazdasági társaság tizenkét vezetője (Orbán Viktor, Lázár János, Balog Zoltán, Semjén Zsolt, Navracsics Tibor, Hoffmann Rózsa, Matolcsy György, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Varga Mihály, Budai Gyula, Kövér László) átlagosan és fejenként bruttó 257 millió forinttal lehetett gazdagabb az elmúlt évben. Havonta majdnem kétmillió forintos jövedelmük volt. Ez azt jelenti, hogy az államunkat irányító felső vezetőknek huszonháromszor volt magasabb a jövedelme, mint a vállalkozás alsó szintjein tevékenykedő dolgozóinak, a közmunkásoknak.


Ráadásul ezt a jövedelmet úgy érték el, hogy semmi nem kényszerítette őket gazdaságos termelésre, arra, hogy az általuk előállított Magyarország nevű termék nyereséges legyen. Inkább a veszteséget és az adósságot növelték.