rss      tw      fb
Keres

Vb-2014 - A duplázó Messi vezetésével argentin siker, de Nigéria is a 16 között


MTI 2014. június 25., szerda 20:09

Az argentin válogatott a duplázó Lionel Messi vezetésével 3-2-re nyert a nigériai csapat ellen, így csoportelsőként lépett tovább a 16 közé a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, veresége ellenére azonban az afrikai együttes is ott lesz a nyolcaddöntőben.

Alejandro Sabella együttes már a harmadik percben vezetést szerzett a Barcelona sztárjának találatával, ám Ahmed Musa egy percen belül egyenlített. Messi a szünet előtt szabadrúgásból talált be, a fordulás után azonban ismét Musa következett. A végeredményt Marcos Rojo állította be egy szöglet után.

Az argentinok a nyolcaddöntőben a E csoport második, míg a nigériaiak az első helyezettjével találkoznak.

F csoport, 3. forduló:

Argentína-Nigéria 3-2 (2-1)

---------------------------

Porto Alegre, Beira-Rio Stadion, 44 ezer néző, v.: Nicola Rizzoli (olasz)

gólszerzők: Messi (3., 45.), Rojo (50.), illetve Musa (4., 47.)

sárga lap: Omeruo (49.), Oshaniwa (51.)

Argentína:

----------

Sergio Romero - Pablo Zabaleta, Ezequiel Garay, Marcos Rojo, Federico Fernandez - Fernando Gago, Javier Mascherano - Sergio Agüero (Ezequiel Lavezzi, 38.), Lionel Messi (Ricardo Alvarez, 63.), Angel Di María - Gonzalo Higuaín (Lucas Biglia, 90.)

Nigéria:

--------

Vincent Enyeama - Efe Ambrose, Juwon Oshaniwa, Kenneth Omeruo, Joseph Yobo - John Obi Mikel, Ogenzi Onazi, Ahmed Musa - Peter Odemwingie (Uche Nwofor, 80.), Emmanuel Emenike, Michael Babatunde (Okechukwu Uchebo, 65.)

I. félidő:

----------

3. perc: Di María kapott nagyszerű labdát a bal oldalon, betört a 16-oson belülre, lövése kijött a kapufáról, Messi pedig hat méterről a léc alá bombázott (1-0)

4. perc: gyors nigériai ellentámadás végén a bal oldalon felfutó Musához került a labda, befele tolt egyet és gyönyörűen csavart a hosszú sarokba (1-1).

45. perc: Messi végezhetett el szabadrúgást 23 méterről, a sorfal fölött tökéletesen csavart a kapu bal oldalába (2-1).

II. félidő:

-----------

47. perc: egy gyönyörű kényszerítő után Musa lépett ki két argentin védő között és tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-2).

50. perc: Lavezzi jobb oldali szöglete teljesen üresen találta meg az ötösön érkező Rojót, aki térddel továbbított a hálóba (3-2).

Gyors gólváltással indult a találkozó, amelyet ezt követően az argentinok irányítottak, azonban Messi egy-egy egyéni megmozdulását leszámítva döcögött a támadójátékuk. A félidő végén azonban ismét villant a négyszeres aranylabdás szupersztár.

A fordulás után öt percen belül újabb két gyors gólt láthatott a közönség, előbb a nigériaiak egyenlítettek, majd az argentinok részéről Rojo talált be. A folytatásban mindkét gárda felszabadultan futballozott, komoly helyzetek alakultak ki, de az eredmény nem változott.