rss      tw      fb
Keres

Lázár János és a civilek
A minap levelet kaptam Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy komoly aggályai vannak azzal kapcsolatban, ahogy a családi nyugdíjelosztás feladatával megbízott civil feleségem nyugdíjam elosztását kezeli.


A kormányzathoz eljutott információk ugyanis arra engednek következtetni, hogy feleségem a nyugdíj elköltése során számos esetben részrehajlóan és elfogultan járt el, nem elégítette ki a nemzetnek kedves ideológiai kör igényeit. A Nemzeti Nyomozóiroda által beszerzett banki kártyainformációk szerint az elmúlt két évben egyszer sem vásárolt CBA boltban, sőt, a követési jegyzőkönyvek tanúsága szerint inkább a földrajzilag messzebb eső multit, az Auchant részesítette előnyben. Dohányneműért pedig – visszaélve az Európai Unión belül megszüntetett határokkal – egyenesen egy idegen államba ment át, ahelyett, hogy Nemzeti Dohányboltban vásárolt volna.


Feleségem személyi követője azt is rögzítette jelentésében, hogy a nyugdíjam elköltése során még az idegen érdekeket szem előtt tartó Auchanban is sikerült egyoldalú és elfogult döntéseket hoznia. Bár ott is vannak magyar termékek, több esetben magyar sajtok helyett idegen sajtokat vásárolt, magyar sonka helyett német vagy olasz sonkát, magyar citrom, narancs, banán és ananász helyett külföldi citromot, narancsot, banánt és ananászt. Ami a ruhaneműket illeti, nem a Nemzeti Vörös Október Ruhagyárban (NVOR) előállított hazai termékeket részesítette előnyben, hanem a kínait, és nem Ikarusz- vagy Közgép-porszívót vett, hanem Samsungot. Ezenkívül a kultúrára szánt összeget nem a Nemzeti Színházban költötte el, hanem szedett-vedett alternatív színházakban, amelyekben még ruhatárosnéni sincs.


Folyamatosan érkeznek a kormányhoz panaszok a kereskedelmi és szolgáltatási szektor szereplőitől, akik jelzik, hogy nyugdíjam elköltése nem objektív. Emellett a kormányzat számára jelzésértékű az is, hogy ezres nagyságrendű azoknak a kereskedőknek és szolgáltatóknak a köre, akik egyáltalán nem részesülnek nyugdíjamból.


A kormány nem mehet el szó nélkül amellett, ha egy nyugdíj felhasználásával kapcsolatban ilyen anomáliákról szerez tudomást. Annak érdekében, hogy a kabinet bizonyosságot szerezhessen, hogy a nyugdíj elköltése megfelelőképpen zajlik, ellenőrzést rendelt el. Bíznak abban, hogy kellő mérlegelés után én is belátom, hogy a szabályos pénzköltésre irányuló ellenőrzés nemcsak a kormány, hanem az én érdekem is. Ezért Lázár János hozzám fordul, hogy vizsgáljam felül és tárgyaljam újra a nyugdíjelköltés struktúráját, és jelöljek ki új civil megbízottat nyugdíjam elköltésére. A kormány bízik abban, hogy van olyan személy Magyarországon, aki mindkettőnk bizalmát elnyeri. Egyben személyi javaslatot is tett az új civil megbízottra, saját házvezetőnője személyében, akire teljes rálátása van. Amennyiben nem fogadom el javaslatukat, kénytelenek lesznek visszavonni személyi számomat.


Akinek nincs személyi száma, az nem létezik, és aki nem létezik, annak a Nemzeti Nyugdíjfolyósító Intézet sem folyósíthat nyugdíjat. Bízik nemzeti megértésemben és nemzeti együttműködési rendszeretetemben.