rss      tw      fb
Keres

Bővíti működési területét az ÉDV Zrt.


MTI 2014. június 11., szerda 12:32

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. 2014 eleje óta 15 településsel bővítette szolgáltatási területét - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.

Az ÉDV Zrt. tájékoztatása szerint a társaság Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyében jelenleg 72 településen 233 ezer ember ivóvízellátását biztosítja, valamint 45 településen a szennyvízelvezetésről is gondoskodik.

Az ellátott lakosok száma és az üzleti felhasználók fogyasztása alapján megállapított felhasználói egyenérték a csatlakozásokat követően várhatóan meghaladja félmilliót, amellyel az ÉDV Zrt. a víziközmű szolgáltatók közül a legnagyobbak közé sorolható.

Az ÉDV Zrt. idén jelentette be, hogy egymilliárd háromszázezer forintos beruházással a jelenlegi naponta 14 ezer köbméteres kapacitást megduplázó fejlesztést végez el a tatabányai vízbányájában, melynek vize 2009-ben ásványvíz minősítést kapott.

A társaság 2013-ban fejezte be a tatai és a tatabányai szennyvíztisztító telep korszerűsítését, összesen közel hárommilliárd forint ráfordításával. A beruházások során nitrát- és foszfor-eltávolító berendezéseket építettek be, a két telepről így évente 31 tonnával kevesebb nitrát és 17,5 tonnával kevesebb foszfor kerül az Által-éren keresztül a tatai Öreg-tóba, majd a Dunába.