rss      tw      fb
Keres

Diktátorok egymás között
Olvasom a magyarnarancs.hu-n, hogy Orbán Viktor megállapodást írt alá Karim Maszimovval, Kazahsztán miniszterelnökével, amely szerint „Magyarország kiadja a területén illegálisan tartózkodó kazah állampolgárokat a közép-ázsiai diktatúrának”. A cikk megjelenése óta eltelt négy nap, és mintha Ara-Kovács Attila segélykiáltásnak is beillő cikke a semmibe hullott volna.


Nem háborodtak fel ezen az aljasságon a magukat demokratikusnak nevező rádiók, tévék és újságok. Nem hallottam, hogy a magukat demokratikusnak nevező pártok sajtótájékoztatót tartottak volna erről a minősíthetetlen szerződésről. Nem hallottam, hogy interpelláltak volna a parlamentben. A magyar politikai osztály szó nélkül hagyta a két diktátor, Nurszultan Nazarbajev és Orbán Viktor embertelen megállapodását.


Mi történik ebben az országban? Az ellenzéki pártoknak ebben a nyári melegben nem akaródzik dolgozni? Vagy bizonytalanok az elveikben? Pedig a kormány igencsak következetes és igencsak szorgalmas, minden napra előrukkol valami felháborító húzással. Őket nem zavarja a meleg és a nyár.