rss      tw      fb
Keres

Két megjegyzés egy Népszabadság-cikKét megjegyzés egy Népszabadság-cikkhezhez




Tisztelt Szerkesztőség!


Vári Györgynek a szombati számban megjelent cikkéhez két megjegyzésem van.


(1) Szolidaritásomat fejezem ki Galamus-csoportbeli kollégáimmal, Mihancsik Zsófiával és Krémer Ferenccel, akiket a cikk szerzője sommásan „konzekvens antidemokratának” bélyegez. Saját véleményem arról, hogy bár a nép véleménye mindig szuverén, de nem mindig helyes, a Galamuson szintén elolvasható.


(2) A szellemi alkotómunkának egyfelől nincs nyugdíjkorhatára, másfelől nincs érettségi korhatára sem. Ha a cikkíró úgy véli, hogy „a politikai fantázia újjáélesztése, olyan lehetőségek kigondolása, amelyekre eddig még nem gondoltak, mások mellett valóban a humánértelmiség terepe lehetne[…]”, akkor ehhez nem az az út vezet, hogy Heller Ágnesnak és Konrád Györgynek megtiltja tetszés szerinti véleményük tetszés szerinti kifejtését, hanem az, hogy ő maga nekilát a munkának, s aztán letesz valamit az asztalunkra. Legyen konzekvens demokrata, és bízza az ítélkezést a közönségre.


Tisztelettel,
Lendvai L. Ferenc





A szerk. megj.: Lendvai L Ferenc a megjegyzéseit a Népszabadságnak küldte el szombaton. Mivel mostanáig nem közölték, itt tesszük közzé.