rss      tw      fb
Keres

Győzelmi lakoma

Orbán Berlinben gőgös mosollyal beszélt választási győzelméről, sőt, nagy győzelméről Merkelnek. A kancellár szárazon megemlítette a nagy győzelemhez kapcsolódó nagy felelősséget. Rezignált bölcsességgel, akár egy bölcs tanár, aki rég belátta, hogy akivel szemben áll, sohasem lesz képes mohó zsigeri ösztöneit némi kultúrmázzal leplezni.


Pedig Merkel asszony nem láthatta a Gundel étterem ünnepi menüjét, amellyel Orbán harmadik miniszterelnöki ciklusának kezdetét ünnepelte a győztes kétharmad.Néhány tüntető a Gundel előtt – 444.hu

Helykímélés céljából csak az előételeket sorolom fel:


Kapros fogas leveles tésztába sütve, rákkal;
Szarvasgombás libamájpástétom mango chutneyval;


Pácolt lazacrózsa lazackaviárral cukkini szőnyegen.


A főételekből csak mutatóba: szarvasgerinc dióbundában ananász chipsszel, fácán mellhúsával töltött kacsamell aszalt gyümölcsökkel.


Végül pedig a kulináris fantázia egyszerű népeknek érthetetlen stiláris csimborasszója:


Sajtvarázslat tündérszárnyakon.


Levezetőül crème brulée karamell öntettel és friss gyümölcsökkel.


Az újságírók annak idején sokat élcelődtek Németország korábbi kancellárjának kispolgári takarékosságán és pórias ízlésén. Helmuth Kohl illusztris vendégeit, beleértve az amerikai elnököt és a szovjet pártfőtitkárt is, mindig saumagennel, a pfalzi konyha egyszerű hurkaféle fogásával vendégelte meg.


Ennek a nyolcvanmilliós országnak egykori kormányfője érezte a választók bizalmából rá háruló felelősséget. És volt benne annyi tapintat és illő szerénység, hogy ne keleti despotákhoz illő lakomákon dőzsölve ünnepeltesse magát.

(A kép forrása)