rss      tw      fb
Keres

Egyik kutya, másik eb (a jobboldalról)
A Nemzeti Együttműködés rendszerének felfuvalkodott pojácái azzal kérkednek, hogy nem folytattak, nem folytatnak gyűlölködő kampányt, választási stratégiájukat nem az ellenfeleik lejáratására építették, építik.


Az Echo TV és a Magyar Hírlap tulajdonosa, Széles Gábor szerint az ő médiája jobbközépen helyezkedik el. Amit a nagyvállalkozó munkatársai művelnek (ha egyáltalán munkának nevezhető a tevékenységük) nem egyéb, mint cinikus mocskolódás, a tények eltorzított értelmezése, a történelem újnáci szellemben való átírása.


Balog Zoltán miniszter úr kedvencének, Szaniszló Ferencnek a Világpanoráma címen futó, világot és panorámát nélkülöző, április 21-én sugárzott adása egy nemzetiszocialista magánszám volt. Burkoltan zsidózva támadta a hazai baloldalt, és majdani megdicsőüléssel kecsegtette azokat, akikre „a pénzügyi háttérhatalom fizette média rásüti a háttérerő, a szervezett magánhatalom számára, azok a szélsőségesek, nácik, fasiszták, nyilasok, antiszemiták, rasszisták, akik… egy új igazságos világot szeretnének, arany uralom helyett az emberiség aranykorát.” Szaniszló sérelmezi, hogy „nem állítható emlékmű a zsidómentő Horthy Miklósnak”. Előbb-utóbb követelni fogja, hogy Adolf Hitlernek is állítsanak hősi emlékművet?


Orbánt sem kímélve támadta az EU-t. „… a kormányfőnek ismét nyilvánosan kötelező hűségesküt volt muszáj tennie a globális háttérhatalomnak… ki kellett állni Magyarország EU-s elkötelezettsége mellett. …A kormány mindenben kiszolgálja Brüsszelt.”


Aki olvassa Széles úr napilapját, nézi a tévéjét (Bayer Zsoltot, Bogár Lászlót, Szaniszló Ferencet stb.), aki hallgatja Orbán metaforákkal tűzdelt, a gazdaság működését megalapozó bankokat ostorozó beszédeit, az tudja, mit ért a jobboldal „pénzügyi globális háttérhatalmon”. Orbán ugyan ezt a kifejezést nem használja, de minden eszközzel támadja a bankokat, irányításával rekvirálják a pénzintézetek vagyonát, s eközben a pénzünket öntömjénezésre, stadionok építésére stb. herdálják el. De a pénzintézetek, a közműszolgáltatók kivéreztetéséből származó rekvirált milliárdok a költségvetési kiadások fedezetének jelentős részét adják, ami a „Magyarország jobban teljesít” szlogen igazolására, a kormány kontárkodásának leplezésére szolgál (pl. rezsicsökkentés). Hát nem aranyos?


A Nemzeti Együttműködés rendszerének összetákolt alaptörvénye, a szellemében alkotott történelem tankönyvek, a német megszállás emlékművének felállítása ellen tiltakozókkal szembeni fellépések Horthy fasisztoid rendszerének fényezését szolgálják. Tisztességes beszédet mondott Áder János Auschwitzban, de álságos az olyan együttérzés, amelyet szavakban kifejeznek ugyan, de a tettekkel, az áldozatok emlékét gyalázva, semmibe veszik a túlélők érzéseit. Nincs jelentős különbség a szélsőjobb és a jobbközép eszmeisége és tevékenysége között, de a Jobbik politikai befolyását minden megengedhető eszközzel korlátozni kell!