rss      tw      fb
Keres

Miért nem lennék most rendőr?




Nos, hogy miért nem lennék rendőr? Demokráciában lennék. De ott van egy nemzeti alap, amit az ország többségének el lehet fogadni. Például hogy demokrácia van.


De el lehet-e fogadni egy olyan ország Alaptörvényét, amit egy párt a saját kétharmadának kreált? Mert tetszik, nem tetszik, azok kétharmadáról van szó, akik szavazni mentek. A tízmillióból kb. 2 millió. Van itt nemzeti egyetértés?


A rendőrnek nem kell gondolkodnia. Parancsot hajt végre. El lehet-e fogadni, hogy csak passzív ellenállást tanúsító idős emberekkel szemben fizikai erőszakot alkalmaznak? Többszörös túlerő, többszörös aktivitás – vajon a szélsőjobb ellen is ilyen elszántsággal lépnek fel? Olyanokkal szemben, akiket nemzetközi bíróságok is betiltottak?


Vajon gondolja-e a hatalom, hogy egyforma mércével mér? Vagy egy maroknyi embertől jobban félnek, mint a valóban erőszakos emberektől?


Szóval nem lennék rendőr, most nem. Mint volt vagyonőrök, bűnözők ellen léptünk fel. Az rendben volt. Ez nem. Persze a rendőrök nem tehetnek erről. Parancsot hajtanak végre. Vajon meddig lehet elmenni? Őket a politika felhasználja. Majd egyszer ők lesznek azok, akiktől elvesznek 16 százalékot, mert ők lesznek azok, akik most le vannak sajnálva.